Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat aan de leiding vandaag

Vandaag is er opnieuw een kleine stijging te zien in de Bitcoin koers. Op dit moment van schrijven staat de koers op zo’n $ 10.644. Dit is een stijging van 2,83%. De totale cryptomarkt wist mede dankzij de Bitcoin 30 miljard in waarde te stijgen. Het lijkt erop dat de Bitcoin heel langzaam richting de $ 11.000 gaat kruipen.

Toch is op dit moment niet de hoogste stand van de dag te melden. Vandaag werd heel even de $ 10.716 aangetikt, maar daarna corrigeerde de koers iets. Ondanks dat de munt nog niet echt snel weet door te pakken naar de $ 13.000 is de munt wel al vijf dagen op rij aan het stijgen. Het totale marktaandeel van de Bitcoin is ook toegenomen naar $ 457 miljard.

Vandaag was het eigenlijk geen mega goede dag voor de cryptomarkt. Bitcoin Cash duikt de rode cijfers in en Ripple weet met 0,13% net een krappe winst te boeken. De Litecoin duikt zelfs in de rode cijfers en Ethereum weet met 0,72% ook een hele krappe winst te boeken. Het is duidelijk dat er op dit moment vooral veel interesse is in de Bitcoin.

Bullish trend lijn voor de Bitcoin

Toch lijkt de $ 10.644 nog niet alles wat er in het vat zit voor de Bitcoin. Analisten laten een Bullish trend lijn zien in de koers. Dit wil zeggen dat er een stijgende lijn aanzit te komen. Nadat de munt het in het weekend nog moeilijk had om boven de $ 9.300 uit te komen steeg de munt gisteren ineens weer.

Vooral de interesse in de Bitcoin blijkt flink aangewakkerd te zijn. Volgens analisten waren er 28 procent meer beleggers met interesse in de cryptomunt. Doordat er een enorme toename is in beleggers is het eigenlijk niet heel vreemd dat de Bitcoin een stijgende lijn te pakken heeft.

Vergeleken met afgelopen weekend staat de Bitcoin op dit moment 14 procent in de plus. Dit is een flinke stijging als we bedenken dat het slechts een paar dagen geleden nog weekend was. Analisten verwachten dat de komende 24 uur de stijging door zal gaan zetten. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat de munt morgen de $ 11.385 gaat aantikken.

Als de munt snel weet door te pakken dan kunnen we mogelijk een nieuwe rally van de munt verwachten. De munt zou hierdoor kunnen gaan stijgen naar de $ 17.000. Dit lijkt nog wel toekomst muziek want voorlopig zal de Bitcoin de komende dagen nog wel volatiel blijven. Pas vanaf dag 72 kunnen we echt herstel gaan zien en zal de munt weer gaan stijgen. Tot die tijd kunnen we nog flinke dalingen noteren.

Mobiele versie afsluiten