Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat even onderuit

De Bitcoin koers staat vandaag als verrassing in de min. De munt staat op dit moment op $ 8163. Een verlies van bijna 1%. Dit is wel eens wat anders dan de koers meldingen die we normaal doen. Het vermoeden bij analisten ligt bij Thanksgiving. De Amerikaanse markt ligt volledig stil omdat de Amerikanen gezellig met familie Thanksgiving aan het vieren zijn. Maar hoeveel invloed heeft Amerika eigenlijk op de Bitcoin koers?

Aan het begin van de week wist de Bitcoin koers nog een nieuw record te vestigen. De munt stond op $ 8300. Maar de afgelopen 24 uur ging de munt ineens achteruit. Dit was geheel tegen de verwachting in. De analisten hadden namelijk verwacht dat de munt in waarde zou gaan stijgen in de komende uren en dagen. Toch is het wel positief dat de Bitcoin nog wel ver boven de $ 8.000 weet te blijven.

De Thanksgiving verklaring zou goed een oorzaak kunnen zijn. Amerika heeft een groot deel van de markt in handen, maar ook Japan is grootaandeelhouder. Opvallend genoeg heeft Japan vandaag ook z’n eigen variant op Thanksgiving. Dit betekent dat de twee belangrijkste handelslanden voor de Bitcoin stil liggen. Het zou een goede oorzaak kunnen zijn van de kleine daling die de munt vandaag doormaakt.

Beleggers zijn niet bang van de dip

De meeste beleggers geven ook aan dat ze niet bang zijn voor de dip die nu plaatsvind in de koers. Het zou goed kunnen dat de Bitcoin de komende dagen weer omhoog schiet. Helemaal omdat de verwachting is dat de munt de hete adem van andere munten in z’n nek voelt. Beleggers zien de Bitcoin nog steeds als de nummer één belegging en dit moet natuurlijk wel zo blijven.

Ongeacht of de dip te maken heeft met Thanksgiving of niet. Analisten zien de kleine dip ook wel als een gezonde correctie. De afgelopen tijd heeft de munt veel in de plus gestaan en is er relatief weinig verloren. De meeste beleggers verwachten dat de Bitcoin koers nog wel een rally omhoog kan krijgen.

Wat zijn de verwachtingen?

Op dit moment kan de Bitcoin koers alle kanten opgaan. Als de koers vandaag eindigt op $ 8020, dan kunnen we verwachten dat de munt een terugval gaat krijgen. De munt is dan officieel in correctiemodus beland. Het zou goed kunnen dat de munt dan in waarde daalt naar $ 7600.

Een ander scenario is dat het inderdaad door Thanksgiving ontstaan is. Dit zou betekenen dat de munt morgen alweer een stijgende lijn vertoont. Helemaal met het lange weekend voor de Amerikanen. Mogelijk vinden ze buiten het Black Friday shoppen om nog tijd om te investeren in Bitcoins. In dit geval zal de munt snel weer terug kunnen naar de $ 8300. Dit zou meteen de deur openzetten richting de $ 8600.

Het kan met de Bitcoin koers natuurlijk altijd alle kanten opgaan. Het is daarom verstandig om de koers goed in de gaten te houden. Je kan vervolgens voor jezelf gaan bepalen wanneer het beste moment is om in te stappen in de cryptomunt. Is dit als de munt weer onder de $ 8000 zakt of is het juist slim om nu in te stappen en te profiteren als de munt weer gaat stijgen. De keuze ligt uiteraard bij jouw, maar kan best ingewikkeld zijn.

Mobiele versie afsluiten