Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat verder onderuit

Vandaag staat de Bitcoin koers opnieuw in de min. Nadat woensdag nog bijna de $ 7900 werd aangeraakt duikt de koers vandaag ruim onder de $ 7000. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers zelfs nog maar op $ 6800. Eigenlijk zijn er twee oorzaken waardoor de koers zo ontzettend hard onderuit gaat.

Als eerste oorzaak wordt de correctiemodus genoemd. Afgelopen week zat de Bitcoin eigenlijk al in een correctie. Er werd voorspeld dat de munt naar $ 6400 kon dalen. Dit gebeurde alleen niet vanwege de enorme vraag in Bitcoins. In plaats van een correctie steeg de Bitcoin koers al snel weer terug naar $ 7100. Met dit bedrag werd meteen koers gezet richting de $ 8000.

Ondanks de snelle ontwikkelingen is het voor de Bitcoin koers gezond om af en toe te corrigeren. Vooral als er net een enorme stijging heeft plaatsgevonden. Officieel kan er 50% gecorrigeerd worden. Als de munt hier zelfs ondergaat is er sprake van een regelrechte ramp. Tot nu toe is hier gelukkig nog geen spraken van.

Crisis bij de Bitcoin vanwege update

Alleen de correctie is niet de enige reden waarom de Bitcoin koers de hele dag al aan het kelderen is. Vandaag werd er opnieuw bijna 5% verloren net als gisteren. In totaal heeft de munt in twee dagen tijd al meer dan $ 1000 in waarde verloren. De oorzaak heeft ook te maken met het nieuws rondom de nieuwe SegWit update.

Op 1 november zou er een SegWit update uitgerold gaan worden. Met deze nieuwe update zou de capaciteit van de munt vergroten. Dit zou de munt de ruimte geven om weer te groeien en nog meer in waarde te stijgen. Alleen gisteren werd na een aantal dagen bekend dat de update er toch niet ging komen.

Als gevolg van dit nieuws dook de Bitcoin koers naar beneden. Experts noemen het een crisis omdat de beloofde update niet werd uitgevoerd. Volgens experts kan de Bitcoin koers nog veel meer gaan dalen. Er zijn zelfs beleggers die beweren dat de munt kan dalen naar $ 2800. Dit is natuurlijk niet te hopen voor beleggers die op $ 7000 zijn ingestapt.

Wat zijn de verwachtingen voor de Bitcoin koers?

De verwachting is dat de Bitcoin koers de komende uren nog verder gaat dalen. Wat er dit weekend gaat gebeuren is afhankelijk van de Bitcoin koers rond 00.00. Als de munt onder de $ 6900 eindigt wordt er morgen een nieuwe daling ingezet. Op dit moment van schrijven zien de tekenen er niet goed uit met een Bitcoin koers van $ 6800.

Als de Bitcoin koers onder de $ 6900 zakt dan kunnen we zelfs morgen een daling richting de $ 6200 verwachten. Alleen niets is zo verraderlijk als een Bitcoin. De munt zo vanavond natuurlijk zomaar boven de $ 6900 kunnen eindigen. Mocht dit gebeuren dan kan er een stijging verwacht worden richting de $ 7500.

Maar de verwachting is dat de munt gaat dalen in plaats van stijgen. Helemaal omdat er nog geen positief nieuws over een mogelijk nieuwe update naar buiten gekomen is. Het enige positieve nieuws is dat er zondag mogelijk gratis Bitcoin Gold wordt uitgedeeld. Dit zou misschien nog voor een koersstijging kunnen zorgen.

Mobiele versie afsluiten