Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat weer flink omhoog

Nadat de koers aardig was weggezakt onder de $ 5500 heeft de koers weer een opleving. Analisten hadden voorspeld dat de koers voorlopig nog wel even onzeker zou zijn. Helemaal met de naderende update op 1 november. Toch het erop dat de dip alleen te maken had met een gezonde correctie. De Bitcoin koers gaat namelijk weer flink omhoog. De koers staat op dit moment van schrijven zelfs op $ 5882. Het lijkt er zelfs op dat de koers weer richting de $ 6000 gaat.

Begin deze week werd er nog een nieuw Bitcoin koers record gevestigd. De koers wist te stijgen naar $ 6100. Alleen nadat bekend werd dat de Bitcoin opnieuw gaat splitsen volgende week ontstond er wat spanning. De koers zakten weg naar een nieuw laagte record van $ 5376. Toch waren er ook indicaties dat het mogelijk om een gezonde correctie ging.

Opeens begonnen een aantal mensen te laten weten dat ze er wel vertrouwen in hadden. Een splitsing zou net als bij Bitcoin Cash opnieuw betekenen dat je gratis geld cadeau krijgt. Een aantal beleggers besloten daarop extra Bitcoin munten te kopen. Het gerucht gaat daardoor dat de Bitcoin koers omhoog geschoten is. Begin volgende week worden de eerste Bitcoin Gold munten gratis uitgedeeld aan Bitcoins eigenaren. Voor de meeste eigenaren een reden om nog even snel een paar extra munten in te slaan.

Geruchten van Amazon doen de koers omhoog duwen

Niet alleen de komst van Bitcoin Gold is een reden waarom de koers ineens omhoog schiet. Er gaan geruchten dat Amazon straks de Bitcoin als officieel betaalmiddel gaat accepteren. Als deze stap gezet wordt kan dit een grote stap zijn voor de munt als valuta. Amazon is wereldwijd actief en je kan er dan straks werkelijk alles kopen met Bitcoins. Dit zou een enorme stap zijn en het kan mogelijk een reden zijn dat de BItcoin koers.

Toch zijn er ook genoeg analisten die denken dat het om een gerucht gaat. Ze denken niet dat Amazon straks echt de Bitcoin als officieel betaalmiddel gaat accepteren. In het verleden zijn deze geruchten ook al naar buiten gekomen, maar helaas nooit werkelijkheid geworden.

Wat verwachten de analisten?

Als de Bitcoin koers boven de $ 5867 vandaag afsluit, dan is het mogelijk dat de koers nog verder omhoog gaat. Het is dus even afwachten wat er vandaag nog gaat gebeuren. De dag heeft nog maar een paar uur te gaan dus de kans dat de Bitcoin zo hoog blijft in waarde is groot. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers er nog steeds boven.

Mocht de Bitcoin koers inderdaad boven de $ 5867 blijven dan staat morgen de deur open om de $ 6050 te bereiken. Langzaam aan gaat de koers dus weer terug naar het oude niveau van vorige week. Dit is tenminste de verwachting als de koers vandaag boven de $ 5867 eindigt. De kansen staan er goed voor op dit moment, maar bij de Bitcoin kan dit zomaar veranderen.

Lukt het niet om boven de $ 5867 te eindigen vandaag? Dan staat de deur juist open om richting de $ 5700 te gaan. Mocht dit gebeuren dan staat de munt op weekbasis nog steeds er goed voor en heeft de koers een stijgende lijn.

Mobiele versie afsluiten