Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hard op weg naar $ 7000

Nadat de update gisteren officieel werd uitgerold vloog de Bitcoin koers omhoog. De afgelopen dagen werden er al een paar records verbroken. Gisteren konden we nog met trots melden dat de $ 6500 was gehaald. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 6986. Het zou dus heel goed kunnen dat vandaag er een nieuw record verbroken wordt namelijk de $ 7000.

Het lijkt erop dat de Bitcoin koers de afgelopen week record na record aan het verbreken is. De stand van $ 7000 werd al een paar maanden geleden voorspelt. Toch leek het er nog lang niet op dat de munt die richting op zou gaan. Maar ineens is het hard gegaan. Nadat in september de eerste records verbroken werden kwam er daarna een slechte maand aan. Het duurde nog tot halverwege oktober voor de munt kon herstellen.

Inmiddels heeft de Bitcoin koers het met z’n beleggers helemaal goed gemaakt en is de munt hard op weg naar de $ 7000. Dit zou dan opnieuw weer een mijlpaal zijn voor de munt. Elke $ 500 die de munt stijgt wordt gezien als een mijlpaal. Het is extra bizar om te vermelden dat de munt een jaar geleden nog onder de $ 1000 zat. De groei is de afgelopen maanden extreem hard gegaan.

Bitcoin koers is 20% in waarde gestegen

De Bitcoin koers is in 7 dagen tijd met zo’n 20% in waarde gestegen. Een enorme stijging die de meeste aandelen de Bitcoin niet nadoen. Uiteraard is dit geen nieuw nieuws meer. Helemaal niet omdat de munt nog altijd één van de snelst groeiende aandelen ter wereld is. Toch blijft het bijzonder dat een cryptomunt in zo’n kort tijdsbestek enorm in waarde kan stijgen.

Niet alleen de gewone Bitcoin koers wist een enorme winst te pakken. Bitcoin Cash lijkt mee te profiteren van de populariteit van de munt. In slechts 24 uur tijd wist de afsplitsing van de Bitcoin 13,63% in waarde te stijgen. Het grote voordeel van Cash is dat de munt qua waarde eenvoudiger is om in te stappen dan de originele munt. Deze is voor lang niet elke belegger meer betaalbaar om in te stappen. De Bitcoin Cash munt wordt op dit moment van schrijven verhandeld rond de $ 560.

Alle cryptomunten bij elkaar wisten ook weer opnieuw een record te vestigen. Dit record wordt vooral neergezet op dit moment door Bitcoin Cash en de gewone Bitcoin. De totale waarde is volgens Coinmarketcap op dit moment 189 biljoen.

Prijs analyse van de komende uren voor de Bitcoin

De verwachting voor de komende uren is sowieso dat de Bitcoin koers de $ 7000 gaat bereiken. Een nieuw record ligt al binnen handbereik en er is geen nieuws, waardoor dit zou moeten veranderen. Vanwege de hoge waarde op dit moment willen natuurlijk nog veel meer mensen meeprofiteren. Het aantal beleggers zal de komende uren alleen maar verder toenemen.

Gisteren was het al zichtbaar dat de Bitcoin koers zich aan het opmaken was voor een nieuwe stijging. Toch tonen prijsanalyses wel dat de $ 7000 een nieuwe grens gaat zijn. Het is onzeker wat er hierna gaat gebeuren. Het zou goed kunnen dat er een correctie plaats gaat vinden waardoor de munt gaat dalen richting $ 6600. Na de correctie kan de munt uiteraard weer verder in waarde gaan stijgen.

Mobiele versie afsluiten