Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hersteld van $ 7040 naar $ 7.523

Afgelopen nacht daalde de Bitcoin koers naar een nieuw dieptepunt voor de maand mei. De munt dook naar de $ 7.040. Dit was het laagste punt in een maand tijd. Veel beleggers waren al aan het aftellen tot de munt richting de voorspelde $ 6.500 zou gaan. Toch had een grote groep beleggers andere plannen. De munt dook namelijk binnen een paar uur tijd naar een winst van ruim 5%. De koers dook van $ 7.040 naar $ 7.523 op dit moment van schrijven.

Ondanks dat de stijging van bijna $ 500 in een dag er optimistisch uitziet is er nog geen reden om te juichen. Het is nog echt te vroeg om te zeggen dat de koers uit het dal gekropen is. Helaas zijn er nog genoeg kansen voor de koers om terug het dal in te kruipen. Analisten verwachten namelijk ondanks de spontane stijging nog steeds dat de koers onder de $ 7.000 gaat zakken. Pas rond misschien zelfs de $ 5.500 kunnen we weer een sterke stijgende lijn verwachten volgens de meeste analisten.

Toch ging de stijging van $ 7.040 naar $ 7.400 heel snel vanochtend vroeg. Daarna stijgt de munt in de loop van de dag nog verder door tot boven de $ 7.500. Toch is het snelle herstel niet overtuigend genoeg volgens de analisten om echt een sterke stijgende lijn te verwachten in de koers. Volgens analisten moeten we deze prijsstijgingen tegenwoordig heel voorzichtig benaderen. We moeten er niet direct vanuit gaan dat de munt uit het dal geklommen is en fors investeren.

Weinig beleggers ondersteunen voorzichtigheid analisten

Analisten geven dus nog wel een waarschuwing af dat de Bitcoin mogelijk nog niet echt uit het slob is. Hun analyses worden ondersteund door grafieken die aantonen dat de munt een laag aantal beleggers heeft op dit moment van schrijven. De dalende lijn die er steeds voor zorgt dat de koers verder zakt zou nog steeds sterk zijn ondanks de forse stijging vandaag.

Er zijn op dit moment gewoon nog teveel verkopende bellegers, waardoor het aanbod in de munt groter is dan de vraag. Hierdoor zou de koers voorlopig nog verder kunnen dalen. Als de munt echt wil bewijzen terug te gaan keren naar het oude niveau dan moet de munt vandaag minimaal boven de $ 7.700 eindigen. Als dit niet gebeurt verwachten beleggers dat het om een tijdelijke opleving gaat.

De verwachting is nog steeds ook voor het korte termijn dat de Bitcoin weer gaat dalen. Vooral niet als de munt geen support weet te krijgen boven de $ 7.700 lijn. Mogelijk gaat het gewoon echt om een tijdelijke opleving die straks zal eindigen in een daling richting de $ 5.000. Pas na het bereiken van dit punt kunnen we weer omhoog kijken volgens analisten.

Mobiele versie afsluiten