Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hersteld na dip van afgelopen week

Afgelopen weekend raakten een aantal analisten in de stress. Na nieuwe tegenslagen daalde de Bitcoin koers tot $ 7.300. In het Nederlandse nieuws was er zelfs een bericht dat er een death cross zou ontstaan. Dit zou misschien zelfs wel het einde kunnen betekenen van de cryptomunt.

Bij een death cross wordt er gekeken naar de grafiek van de gemiddelde koers op het korte termijn en lange termijn. Als deze elkaar kruizen ontstaat er een death cross. Bij een death cross zakt de gemiddelde koers op het korte termijn onder het gemiddelde van het lange termijn. Dit zou kunnen betekenen dat er een koersdaling ingezet wordt die nog weken of maanden kan duren. Een structurele daling van deze vorm zou misschien zelfs het einde van de Bitcoin kunnen betekenen.

Toch lijkt er geen reden voor paniek want de media blaast negatief nieuws regelmatig op. Een death cross gaat ook voorlopig nog niet ontstaan omdat de munt afgelopen nacht kantelde. Nadat de $ 7.300 gisteren werd aangetikt besloot de munt vandaag weer in waarde te gaan stijgen. Op dit moment wordt er een winst genoteerd van ruim 4% en $ 8.564. Een groot verschil met de $ 7.300 van gisteren.

G20 top mogelijk invloed op de prijsstijging

Analisten denken dat de bijeenkomst van de G20 mogelijk de oorzaak is van de prijsstijging. De G20 vond afgelopen weekend in Argentinië plaats. Tijdens de G20 worden er gesprekken gevoerd over de Economie en maken landen samen afspraken. Eén van de punten op de agenda was het reguleren van de Bitcoin en andere cryptomunten.

De afgelopen weken zijn er veel spanningen rond de cryptomunt geweest vanwege nieuwe regels rondom reguleren. Veel landen waren voorstander om te reguleren en de markt zelf lijkt hier negatief tegenaan te kijken. Door deze spanningen daalde de munt de afgelopen weken flink.

Gisteravond bracht de G20 een brief naar buiten waarin bekend gemaakt werd dat er geen regulering komt voor de Bitcoin. Als gevolg van het nieuw steeg meteen de Bitcoin in waarde. Maar ook andere cryptomunten beginnen weer te stijgen na het positieve nieuws van de G20 top.

De G20 kwam tot de conclusie om cryptomunten niet te reguleren omdat de munten geen bedreiging zouden vormen voor de wereld economie. Zolang de munten geen bedreiging vormen voor de wereld economie zijn strenge regels helemaal niet nodig. De G20 stond overigens enorm centraal op het gebied van vrije handel en volgens de economen tijdens de G20 top hoort de Bitcoin daarbij.

Cryptomarkt snakte naar positief nieuws

Analisten denken niet dat alleen de G20 ervoor gezorgd heeft dat de Bitcoin ruim $ 1.000 in waarde steeg. Toch denken analisten wel dat de G20 een positieve druppel op de gloeiende plaat gegooid heeft. De afgelopen maanden is de cryptomunt alleen maar negatief in het nieuws geweest. Nu is er eindelijk positief nieuws te melden en dit is wel iets waar de markt naar snakte.

Gisteren stond de totale waarde van de cryptomarkt nog op $ 280 miljard. Vandaag steeg de waarde door een positieve impuls naar $ 331 miljard. Dit is natuurlijk een lekker begin van de week. Helemaal naar de ramp week van vorige week.

Mobiele versie afsluiten