Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hersteld langzaam

Bitcoin heeft de laatste dagen 2017 een zwaar jaar achter de rug. De munt wist rond kerst en oud en nieuw flink wat geld te verliezen. Rond oud & nieuw daalde de koers opnieuw richting de $ 13.825. Vandaag zat er eindelijk heel langzaam wat herstel in de Bitcoin koers. De koers staat vandaag op een groei van 10,95%. Met $ 14.900 zit de munt nog onder de $ 15.000, maar eerder vandaag zat de munt erboven.

In eerste instantie zat er eigenlijk totaal geen beweging in de Bitcoin koers. Het leek er niet op dat de munt binnenkort ging herstellen. Totdat Ethereum ineens een toevlucht nam. De munt wist ineens een paar honderd dollar winst te pakken en Bitcoin besloot toch maar te volgen en wat waarde terug te pakken. Toch zakten het totale marktaandeel van de Bitcoin terug naar een nieuw dieptepunt.

Bitcoin heeft eigenlijk een hele slechte kerst achter de rug. De munt wist nog voor de kerst bijna de $ 20.000 aan te tikken. Daarna vloog de munt net zo hard naar beneden als deze steeg. De koers wist zelfs richting de $ 11.000 te zakken. De gezonde correctie van maximaal 50% bleef gelukkig uit, maar een snel herstel helaas ook. Tot nu toe is de Bitcoin nog steeds niet hersteld van de dip.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers?

Bitcoin weet eindelijk weer een grens te bereiken waarin een hoop kopers te vinden zijn. Er zijn in het nieuwe jaar weer genoeg mensen die lijken te investeren in de cryptomunt. Toch stijgt de koers nog niet gigantisch vooral in verhouding met andere cryptomunten. De andere cryptomunten zijn mogelijk voor de Bitcoin juist het probleem. Investeerders lijken meer interesse hebben in de Ripple en Ethereum waarin volgens hun de meeste groei zit.

Toch lijkt de $ 14.000 grens nu wel stevig verdedigd te worden door investeerders in de Bitcoin. De munt daalt mogelijk de komende dagen niet meer onder de $ 14.000. Het zou zelfs nog mogelijk zijn dat de munt naar de $ 16.000 stijgt. Maar met de Bitcoin is het de laatste tijd erg onzeker. Het kan ook zomaar de andere kant opgaan. Als de munt erg daalt kan er gespeeld worden met het $ 12.000 niveau. Toch is de verwachting dat de Aziatische markt de munt niet onder de $ 14.000 laat schieten.

Mogelijk kunnen we in het nieuwe jaar wel weer verwachten dat de Bitcoin koers omhoog gaat. Aanlisten denken nog steeds dat het gaat om een tijdelijke correctie waar de munt even uit moet komen. Het zou zomaar kunnen dat de komende dagen de munt weer in een stijgende lijn terecht komt.

Mobiele versie afsluiten