Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hersteld scherp na mega dip

De Bitcoin koers had het de afgelopen dagen zwaar te verduren. Nadat de munt bijna de $ 20.000 wist aan te tikken ging de koers hard onderuit. Op 17 december werd er nog een nieuw record neergezet. Alleen binnen een paar dagen tijd dook de koers naar $ 11.833. Een dieptepunt vooral gezien de munt eerst bijna de magische $ 20.000 wist aan te tikken.

Mogelijk ging de Bitcoin zo zwaar onderuit omdat beleggers besloten hun winst te incasseren. Zo vlak voor de kerst was het voor veel beleggers een mooie bonus van een paar duizend dollar. Nu het dieptepunt bereikt is maakt de munt een zeer scherp herstel. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers alweer op $ 15.377. Toch is er vandaag wel een verlies want heel even steeg de Bitcoin namelijk naar $ 16.000.

Ondanks dat de Bitcoin koers vandaag op verlies staat is er wel al een scherp herstel van een paar duizend dollar in slechts een paar dagen tijd. Daarnaast is het heel gebruikelijk voor cryptomunten om rond oud & nieuw wat te corrigeren. Hierdoor kan de munt weer een vliegende start maken als 2018 aanbreekt. 2017 was natuurlijk een schitterend jaar voor de Bitcoin. Het is de vraag of de munt dit door kan zetten in 2018.

Experts: In 2018 stijgt Bitcoin minimaal naar $ 28.000

De eerste analyses voor 2018 beginnen al langzaam binnen te komen. Toch is het heel lastig om nu al te gaan voorspellen wat de Bitcoin gaat doen. Vroeger had niemand verwacht dat de munt de $ 1.000 of $ 10.000 zou aantikken. Laat staan dat dit in slechts een jaar tijd gehaald zou worden. Het is dus heel lastig om een voorspelling te doen voor 2018.

De komende twaalf maanden gaat volgens de meeste analisten de Bitcoin minimaal naar de $ 28.000. Het zou zelfs kunnen dat de munt helemaal naar de top van de berg gaat stijgen en de $ 60.000 gaat aantikken. Er ligt alleen één gevaar voor de Bitcoin. Dat is dat er teveel beleggers er voor de korte termijn instappen. Maar een cryptomunt heeft tijd nodig om te ontwikkelen en records te verbreken. Als iedereen er steeds naar een kleine stijging uitstapt kan het langer duren voordat de munt records gaat breken.

Mobiele versie afsluiten