Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers keer weer iets terug

Na een gezonde correctie en nieuws rond de hard fork update en nieuwe splitsing ging de koers onderuit. Gisteren werd zelfs een dieptepunt bereikt van $ 5376. Een verlies van 2% op dag basis. Ondanks de ontwikkelingen rond de koers en updates keert de Bitcoin vandaag weer terug. De Bitcoin koers steeg naar $ 5540.

Door de stijging heeft de Bitcoin op weekbasis eigenlijk niets verloren. Op maandbasis staat de munt nog steeds in de plus. Met een stijging van maar liefst 41%. Qua weekbasis en dagbasis zijn er dus nog geen grote veranderingen te melden. Maar het grootste pluspunt is vooral dat de Bitcoin koers zichzelf terug weet te vechten. Ondanks de flinke daling is er eigenlijk alweer een grote stijging te vinden in de koers.

Het zou kunnen dat beleggers willen laten zien dat ze de Bitcoin nog steeds promoten ondanks de nieuwe aanstaande splitsing. Gisteren werd bekend dat ze officieel bezig zijn met een nieuwe copy van de Bitcoin. Het lijkt er niet op dat Bitcoin beleggers er haast mee maken om hun munten om te wisselen. Het zou zelfs kunnen, dat ze het aantrekkelijk vinden om juist nu wat extra Bitcoin munten in de hand te hebben. Met een paar extra Bitcoin munten krijgen ze straks meer Bitcoin Gold munten cadeau. Volgende week krijgen alle Bitcoin bezitters in ruil voor hun Biotcoin munten één Bitcoin. Gold munt.

Gaat Bitcoin Gold wel aantrekkelijk worden voor Bitcoin beleggers?

Toch is het de vraag of Bitcoin Gold wel aantrekkelijk gaat worden voor Bitcoin beleggers. De laatste maanden lijkt de Bitcoin steeds weer in waarde te stijgen. Terwijl Bitcoin Cash bijvoorbeeld flink achterblijft of verliezen maakt. Het is dus de vraag of Bitcoin Gold het wel beter gaat doen dan Cash.

Het zou goed kunnen dat de meeste Bitcoin beleggers dit ook inzien en hun geld gaan inzetten op de Bitcoin. Helemaal als de update straks is uitgerold en de munt weer in waarde gaat stijgen. Er lijkt in ieder geval niet minder interesse in de Bitcoin te zijn vergeleken met de afgelopen weken. Gisteren werd er zelfs iets meer gezocht op de Bitcoin, dan de afgelopen week.

Wat zijn de verwachtingen?

Het is nog niet zeker dat de Bitcoin verder gaat stijgen. Het kan een kleine opleving zijn tot de update er definitief aangaat komen. Alleen als de koers binnen een kort termijn naar $ 5867 stijgt zit er een stijging in die boven de $ 6000 uit kan komen. Anders zien analisten het somber in vanwege de aankomende update. Na de update zouden alle remmen weer los kunnen gaan zoals we in het verleden ook zagen.

Toch zien analisten nog wel een paar dalingen aankomen helemaal doordat de munt nog geüpdatet moet worden. Als er weer een nieuwe daling aankomt zou het zelfs de deur open kunnen zetten voor $ 4500. Mocht je een munt willen aanschaffen dan kan dit niveau interessant zijn. Helemaal met het idee dat de munt weer in waarde gaat stijgen na de update op 1 november.

Mobiele versie afsluiten