Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers klimt terug naar de $ 10.000

Gisteren begon er een correctie die groot zou kunnen uitpakken. Analisten voorspelden zelfs dat de munt mogelijk onder de $ 9.000 kon zakken. Toch lieten beleggers het niet zover komen. Als er één munt echt onvoorspelbaar is dan is het wel de Bitcoin. De Bitcoin koers klimt namelijk weer terug tot boven de $ 10.000. Goed nieuws voor beleggers die met angst een mogelijke correctie tegemoet gingen.

Ondanks dat een hoop beleggers hun munten wisten te verkopen toen de Bitcoin koers op $ 11.300 stond blijven de bestaande beleggers een kanteling voorkomen. Een kanteling leek onvermijdbaar nadat een groot aantal beleggers besloten hun winst te pakken omdat ze bang waren dat het een bubbel was. Toch lieten de meeste beleggers het niet zover komen. Ze voorkwamen massaal dat de Bitcoin verder zou dalen.

Aan het begin van de dag wist de Bitcoin koers al snel terug richting de $ 10.040 te klimmen. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers zelfs nog hoger namelijk op $ 10.480. Er zijn zelfs beleggers op Social Media die verwachten dat de munt dit weekend weer terug gaat komen op de $ 11.000.

Wat gebeurd er als de Bitcoin koers weer naar $ 11.000 gaat?

De verwachting is dat de Bitcoin koers weer een rally doorstaat als de koers naar $ 11.000 gaat. Het grote publiek zou dan mogelijk weer willen meeprofiteren van nieuwe prijsstijgingen en records. De records zitten er zeker weten in als de munt weer boven de $ 11.000 uitkomt. De beleggers kunnen dan zelfs voorkomen dat de munt de gevreesde correctie doormaakt.

Een correctie is gezond en gaat heus een keer gebeuren. Maar beleggers zijn bang dat een hoop nieuwe beleggers gaan afhaken als er weer een grote correctie komt. Helemaal als ze instappen op $ 11.000 en de munt zakt ineens na $ 8.000. Het zou natuurlijk zomaar allemaal kunnen bij een Bitcoin koers.

Wat zijn de verwachtingen volgens analyses?

Volgen analyses gaat de bubbel in ieder geval voorlopig nog niet klappen. Mocht de munt in waarde zakken dan gaat het om een gezonde correctie. Dit is te zien aan de interesse in de munt en het aantal nieuwe beleggers dat nu instapt. Dit toont aan dat er genoeg interesse is om de koers te laten stijgen. Een dipje zal dan ook op dit moment van tijdelijke duur zijn. Vooral omdat de stijgende lijn nog steeds zichtbaar is in de analyses.

Ondanks dat de analyses redelijk positief zijn wordt er niet verwacht dat er vandaag nog records verbroken gaan worden. De dagelijkse analyses toont nog steeds uitputting aan. De koers is de afgelopen dagen enorm opgerekt en dit is te merken aan het feit dat de koers niet meer zo hard stijgt als een paar dagen terug.

De komende 24 tot 36 uur blijft de Bitcoin koers mogelijk rond de $ 10.000 hangen. De munt kan er af en toe $ 1.000 onder of boven stijgen, maar nieuwe records worden niet gevestigd. Mocht de Bitcoin koers vanavond eindigen op $ 10.850 dan staat de deur wel open voor een nieuwe rally. De Bitcoin koers dan kan wel op het korte termijn een record neerzetten.

Eindigt de Bitcoin koers vandaag ver onder de $ 10.000 dan gaan we toch corrigeren en is het zelfs mogelijk dat we zakken naar $ 7.800. Mocht dit gebeuren dan gaat het wel om een dip op het korte termijn. Ons advies is om bij deze koers in te stappen en te profiteren van nieuwe prijsstijgingen.

Mobiele versie afsluiten