Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers krijgt correctie na nieuw record

De afgelopen week ging het ontzettend hard met de Bitcoin koers. Record na record werd er verbroken nadat de munt op 1 november een update onderging. In het verleden zagen we wel vaker dat er een enorme stijging ontstaat na een update. Dit gebeurde dit keer opnieuw bij de nieuwe update op 1 november.

Het afgelopen weekend werd er een nieuw record door de Bitcoin koers neergezet. Nadat eerst op 3 november het record van $ 7454 werd neergezet kwam zodat het nieuwe record van $ 7601. Heel even was er hoop dat de munt misschien wel de $ 8000 ging aantikken. Maar voor de tweede keer deze week lukte het de munt niet om boven de $ 7400 te blijven. De koers zakte vandaag zelfs terug naar $ 6993.

In principe hoeven beleggers niet te schrikken van een terugval in de Bitcoin koers. Het is voor elk aandeel in de wereld gezond om een correctie te ondergaan na een extreem hoge stijging. Officieel kan de munt daarbij 50% van de waarde verliezen. Op dit moment is het gelukkig nog niet zover, maar dit zou gezond zijn. Pas als de munt onder de 50% duikt moeten we ons zorgen gaan maken. Na de extreem hoge stijging van de afgelopen dagen is het niet vreemd dat we vandaag een correctie in de Bitcoin koers zien.

Vorige week was er ook even een correctie in de Bitcoin koers. Hierdoor viel de munt weer wat verder van de $ 7000 vandaan. Maar dit kwam al binnen een dag terug. Dit toont wel aan hoe flexibel de Bitcoin is. Helemaal als er sprake is van een gezonde correctie zouden beleggers zich geen zorgen moeten maken.

Waarom wordt de $ 8000 nog niet gehaald?

Een vraag die op Social Medai veel voorbij komt is waarom de $ 8000 niet gehaald werd? Volgens onze prijs analyses voor het weekend zat de Bitcoin al echt aan z’n max. Het leek er niet op dat er nog veel rek in de koers zat. $ 7500 zat er nog wel in, maar meer zou lastig worden. Dit bleek ook wel uiteindelijk nadat de $ 7600 zondag werd bereikt ging de Bitcoin koers onderuit.

Toch zien de meeste beleggers het als een tijdelijke terugval. Deze was geheel volgens voorspelling nadat de nieuwe records verbroken werden. Door de gezonde correctie van de Bitcoin koers kan de $ 8000 niet gehaald worden. Voor het weekend hadden wij al de verwachting dat het niet veel hoger zou worden dan $ 7600. Dit gaven we ook al aan in onze post op vrijdag.

Nadeel voor de Bitcoin koers is dat er geen gratis geld wordt uitgedeeld

Er is alleen wel één nadeel die een groter effect kan hebben dan de Bitcoin koers correctie. Voor 1 november werd er gedacht dat Bitcoin Gold op de markt zou komen. Net als bij Bitcoin Cash zou er gratis geld uitgedeeld worden. Voor elke Bitcoin die je bezat kreeg je Bitcoin Gold cadeau. Voor een aantal beleggers was dit een reden om extra in te kopen en straks gratis geld te krijgen. Alleen nu deze update van de baan lijkt te zijn kan dit invloed hebben op de Bitcoin koers. Beleggers die extra hadden ingekocht kunnen besluiten om de munten te verkopen en gewoon de winst op te strijken.

De Bitcoin heeft vandaag al ruim 5% in waarde verloren. Dit komt natuurlijk ook door de correctie van de munt. Maar het feit dat er nog steeds geen Bitcoin Gold is uitgebracht kan er ook invloed hebben. De update wordt door sommige dan ook gezien als een mislukking omdat ze geen gratis geld cadeau kregen.

Wat gaat er de komende uren gebeuren?

Mogelijk hebben we te maken met een gezonde correctie van de Bitcoin koers. Als de munt vandaag onder de $ 7044 sluit dan kunnen we een flinke correctie tegemoet zien. Het ziet er wel naar uit dat dit op dit moment gaande is. Een gezonde correctie kan betekenen dat de Bitcoin koers daalt naar $ 6400 tot maximaal $ 6189. Beleggers moeten er dus rekening mee houden dat de koers kan zakken naar de stand van 21 oktober.

Gaat de Bitcoin koers de komende 3 uur toch nog stijgen naar $ 7500? Dan is de rally ingezet richting de $ 8000. Gezien de huidige stand is het eerder te verwachten dat we een daling gaan zien. Maar beleggers hoeven zich nogmaals geen zorgen te maken. Dit heeft te maken met een gezonde correctie na de enorme prijsstijging van de afgelopen weken.

Mobiele versie afsluiten