Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers krijgt het zwaar te verduren

Vandaag is geen geweldige dag voor de huidige Bitcoin koers. De koers zakten in 24 uur tijd zelfs terug naar $ 3600. Dit ligt ver onder de prijs waar de munt een week geleden nog op stond. De lage koers was voor veel beleggers ook een reden om juist nu in te stappen.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 4029. Dit is een groot verschil met vanochtend toen de munt ver onder de $ 4000 schoot. Gelukkig voor de meeste beleggers is de koers dus weer aan het herstellen van de klap die de munt vandaag gemaakt heeft.

Beleggers wachten angstig af wat er de komende dagen gaat gebeuren met de koers. In het verleden hebben we al vaker gezien dat de koers volatiel werd om vervolgens enorm te stijgen. Het zou zomaar kunnen dat de munt opnieuw een volatiele richting opgaat. Dit kan betekenen dat we binnenkort een mega koersstijging kunnen verwachten. Aan de andere kant staat er wel een opvolger aan de deur te kloppen en dat is Bitcoin Cash.

Gevecht om de belegger

Volgens geruchten is er een waar gevecht ontstaan rondom de belegger. Kies je voor Bitcoin Cash of Bitcoin? Bitcoin Cash is een munt met potentie. Maar doordat de munt nog relatief jong is kan het alle kanten opgaan. De munt zou ook zomaar niets meer waard kunnen worden. Aan de andere kant is Bitcoin altijd een betrouwbare haven geweest en is de koers een stuk hoger dan op 1 augustus.

Er is als het ware een gevecht ontstaan om de belegger. In eerste instantie leek de splitsing nog weinig indruk te maken, maar nu zijn er toch beleggers die beginnen te twijfelen. Helemaal nadat ze de koers zagen stijgen van $ 200 naar $ 700 in slechts een paar dagen tijd. Op dit moment van schrijven hangt de koers nog steeds rond de $ 700.

Voor de meeste nieuwe beleggers is het even schrikken. De Bitcoin koers was al ruim twee weken stabiel en steeg alleen langzaam naar het hoogtepunt van $ 4500. Alleen nu lijkt de koers op en neer te bewegen. Een gegeven wat de meeste beleggers wel vaker gezien hebben bij de Bitcoin. Het is geen munt die bekend staat om z’n stabiliteit.

Stabilisatie van de Bitcoin koers verwacht

Er zijn analisten die denken dat de komende maanden de prijs van de Bitcoin gaat stabiliseren. Aan het einde van het jaar zal de munt eindigen tussen de $ 4000 en $ 5000. De $ 4000 zal de minimale waarde zijn. Tot de stabiliteit zal het nog weleens heen en weer kunnen gaan met de koers. De meeste beleggers die al wat langer meegaan zijn dit inmiddels wel weer gewend.

Vandaag heeft de cryptomunt wel het laagste dieptepunt in 7 dagen tijd bereikt. In het verleden hebben we dit soort dingen wel vaker gezegd om vervolgens een paar dagen later weer een enorme koersstijging te zien. De meeste analisten denken wel dat de cryptomunt voor 2017 zijn piek wel bereik heeft. Dit is niet zo vreemd want sinds 1 januari is de munt met 350% gestegen.

Dit wil niet zeggen dat de munt niet verder gaat stijgen in 2018. Er is nog steeds toekomst volgens de analisten. Het hoogtepunt voor 2017 kan alleen weleens gehaald zijn. Volgens Goldman Sachs is het hoogtepunt in $ 4700. Dit bedrag is nog steeds niet gehaald. De analisten van de bekende bank hadden verwacht dat dit bedrag in augustus nog gehaald zou worden.

Geen reden voor paniek om de lage koers

Verschillende analisten laten ook weten dat er totaal geen reden is voor paniek vanwege de lage koers de afgelopen 24 uur. Er hoeft helemaal geen alarm af te gaan dat de munt even onder de $ 4000 zat. In theorie zou de munt opzicht nog wel verder kunnen zakken. De nieuwe grote update wordt tenslotte pas weer in november verwacht.

Volgens analisten zit de Bitcoin op dit moment aan z’n maximale capaciteit. Het is niet voor niets dat er op 1 augustus een splitsing werd uitgevoerd. Dit was puur voor het voortbestaan van de cryptomunt. In november wordt er een update verwacht waarmee de capaciteit weer verhoogt wordt. Dit kan weer een positieve draai aan de koers geven. Mocht de munt gaan dalen dan is er in november weer een enorme stijging te verwachten.

Geen officiële reden voor de daling

Analisten vinden het wel opmerkelijk dat er geen officiële reden is voor de daling. Ineens uit het niets zakten de koers weg onder de $ 4000. In het verleden ging het altijd om een winstuitkering. Mogelijk is dit weer de achterliggende gedachten van de daling.

Er zijn analisten die het opmerkelijk vinden dat de munt nog een nieuws naar buiten gebracht heeft vanwege de oorzaak van de daling. Een andere reden zou kunnen zijn dat Bitcoin Cash steeds meer in groei toeneemt. Een aantal beleggers hebben mogelijk met winst hun Bitcoins verkocht en een aantal Cash munten teruggekocht. Op dit moment van schrijven heeft deze koers alleen ook geen records meer verbroken en staat de koers nog steeds lager dan in het weekend.

Ethereum en Ripple profiteren!

De enige munten die wel geweldig aanslaan zijn Ethereum en Ripple. Ethereum heeft voor het eerst in 2 maanden een nieuw hoogtepunt bereikt. De munt had het de laatste tijd zwaar, maar staat nu ruim boven de $ 300. Een record die al weken niet meer gezien is.

Ripple maakt er ondertussen serieus werk van om de Aziatische markt te veroveren. Het effect is dat de munt in 2 dagen tijd zo’n 40% in waarde is gestegen. Op dit moment van schrijven staat de cryptomunt op zo’n $ 0,23 terwijl die een week geleden onder de $ 0,14 schoot.

Wat kan je het beste doen?

Mobiele versie afsluiten