Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers kruipt langzaam richting de $ 4500

Een week geleden nog konden we eindelijk melden dat de Bitcoin de weg omhoog gevonden had. Na de mega dip na 5 september stond de koers op z’n dieptepunt zelfs onder de $ 3000. Eind vorige week was er eindelijk licht aan de duitsternis en ging de koers zelfs weer terug naar $ 4000. Alleen daarna bleef het lang stil en bleef de koers stabiel rond de $ 4000 hangen.

Dit weekend was het eindelijk weer tijd om te gaan kopen voor een flink aantal beleggers. Nu de meest Chinezen die te maken hebben gehad met de ban hun munten verkocht hebben is er weer ruimte om te stijgen. De koers staat op dit moment eindelijk weer eens op een wat hoger bedrag namelijk $ 4400. Het lijkt erop dat de munt heel langzaam richting de $ 4500 kruipt.

Ondanks dat het langzaam aanvoelt is het nog steeds sneller dan de gemiddelde aandelen waarin je kan beleggen. De meeste beleggers moeten het doen met hoogstens een stijging van 1%. Het afgelopen weekend leek de $ 4500 heel even binnen handbereik te zijn. De koers tikten de $ 4484 aan, maar daalden daarna weer terug tot $ 4400. Het is dus nog even schommelen richting de $ 4500. Een stand die al bijna een maand niet meer gezien is sinds de mega drop vanwege het nieuws uit China.

Het geduld van de belegger gaat getest worden

Ondanks dat de Bitcoin de weg omhoog weer opnieuw gevonden lijkt te hebben ziet het ernaar uit dat de munt de beleggers gaat testen. Het ziet er niet naar uit dat beleggers direct kunnen profiteren van een hogere koers nu de angst rond de ban voorbij lijkt te zijn. Lange termijn analyses laten ook zien dat de munt nog alle kanten op kan gaan.

De komende periode kan de koers verschillende terugvallen krijgen en in extreme gevallen zelfs weer naar $ 2900 duiken. De mogelijke oorzaak hiervan is de nieuwe update en mogelijk 3e splitsing op 1 november naar Bitcoin Gold. Tot die tijd kan het ook de andere kant opslaan. Er zijn ook prijsanalyses die aantonen dat een stijging naar $ 4800 of misschien zelfs $ 4900 haalbaar kan zijn.

Er zijn ook analyses die uitwijzen dat de koers de aankomende week gewoon stabiel gaat blijven. Dit betekend dat de munt rond de $ 4400 blijft hangen. Af en toe zal de koers iets stijgen om vervolgens weer te dalen.

Als er gekeken wordt naar de 50 dagen prijsanalyse dan is zelfs de $ 5000 binnen handbereik. Dit zou dus nog voor het einde van het jaar gehaald kunnen worden. Het oude record was al $ 5000 deze werd begin september behaald. Daarna kwam de mega dip, maar wie weet kan deze wel weer verslagen worden voor het einde van het jaar. Helemaal als de update in november weer zo positief uitpakt als de vorige update op 1 augustus van dit jaar. Het zijn zomaar opties waar je als belegger van kan profiteren in 2017.

Mobiele versie afsluiten