Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt op pauze te staan terwijl Bitcoin Cash stijgt

Gisteren werd heel even een nieuw record verbroken. Voor een paar minuten stond de Bitcoin koers op een bedrag van $ 4500. Opnieuw een nieuw record door de ongelofelijke populariteit van de cryptomunt. Maar daarna ging de koers weer onderuit. We zijn het inmiddels wel gewend dat de koers volatiel is.

Vergeleken met dinsdag staat de koers er nog steeds prima voor. Met $ 4300 is de koers op dit moment van schrijven nog steeds hoog. Afgelopen dinsdag schommelde de koers zelfs even onder de $ 4000. Dit is natuurlijk alweer een hele verbetering. Alleen de koers lijkt op dit moment op pauze te staan. De oorzaak? Bitcoin Cash is ineens in opmars!

Bitcoin Cash stijgt naar $ 500

De afgelopen week had Bitcoin Cash koers moeite om op $ 300 te blijven staan. De munt wankelde regelmatig richting de $ 200. Terwijl na de release de waarde al snel steeg naar $ 700. Beleggers besloten de munt links te laten liggen en concentreerde zich vooral op de populaire Bitcoin munt.

Maar dit lijkt sinds de nieuwe daling gisteren ineens om te slaan. In slechts een paar uur tijd steeg de koers van $ 300 naar $ 500 op dit moment van schrijven. Het lijkt er zelfs op dat de munt nog niet klaar is met stijgen. De munt steeg sinds de marktopening van vanochtend al met 14%.

Toekomst Bitcoin Cash ziet er ineens weer rooskleurig uit

Heel even leek het alsof Bitcoin Cash misschien een langzame dood zou sterven. De miners lieten de munt ook links liggen omdat er meer geld te verdienen zou zijn met de Bitcoin. Vanwege de lage stand zouden de miners zelfs verlies maken op een munt als Cash. Maar nu de koers hard aan het stijgen is willen de miners ineens meeprofiteren en ook de munt die het niet waard was gaan minen.

Miners vonden het vooral niet interessant omdat een deel van hun capaciteit naar de nieuwe munt moest gaan. Dit zou ten kosten gaan van het minen van Bitcoins die met de huidige koers een hoop geld kunnen opleveren. Nu er meer geld in Cash zit lijkt alles er anders uit te gaan zien. Ineens is de munt wel de moeite waard om te gaan minen. Het gevolg is dat er een nieuw rally is ontstaan alleen dit keer op het kleine broertje.

Als blijkt dat de waarde van de munt stijgt dan zullen een aantal miners gaan splitsen. Die zullen toch gaan besluiten om nu mee te profiteren en munten te gaan minen. Dit zou ook weleens op de lange termijn positief kunnen gaan uitpakken. We hebben ook al eerder als advies gegeven om vooral bij een lage stand in te stappen in Cash. Beleggers die dit gedaan hebben zien hun keuze nu goed uitpakken dankzij de hoge koers.

Wat kunnen we dit weekend gaan verwachten?

Het is natuurlijk al langer bekend dat de Bitcoin enorm in waarde stijgt in het weekend. De meeste beleggers zijn ICTers of tech experts. In het weekend hebben ze de tijd om wat met hun Bitcoins te gaan doen. Een ander voordeel is dat de koers nooit stil staat in het weekend. Reden genoeg om te gaan beleggen en een voordeel te pakken. De koers zou zomaar eens nog meer gaan stijgen.

Stiekem verwachten we dat de huidige Bitcoin koers dit weekend wel de $ 4500 gaat bereiken. Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker. Het zou zomaar weer allemaal kunnen omslaan met als gevolg een verlies. We verwachten ook dat de Bitcoin Cash koers verder gaat klimmen. Beleggers die dit aankomende weekend de koers zien willen massaal alsnog gaan instappen. De koers kan zomaar weer gaan stijgen naar $ 700.

Voor de rest is ons advies vooral om de Bitcoin koers goed in de gaten te houden. Er kunnen dit weekend verrassingen gaan ontstaan. Wie weet komt ook de voorspelling van Goldman Sachs uit en pakt de munt de $ 4800 koers om daarna te gaan dalen. Als dit gebeurt zal er opnieuw een rally gaan uitbreken op de Cash munt.

In de toekomst kan Bitcoin Cash de Bitcoin voorbij stijgen

De Bitcoin heeft dit jaar nog een flink aantal updates ingepland. Bij Cash verloopt het allemaal wat rustiger. De belegger kan hier wat van gaan aantrekken. Er zijn ook miners die hierdoor toch overwegen over te stappen op Cash. Als dit allemaal gebeurt dan zou de munt weleens flink in waarde kunnen stijgen. Het zou zelfs kunnen gebeuren dat Cash straks veel meer waard is.

De makers van de cryptomunt waren dit vooraf al van plan. De nieuwere techniek van Cash zou in het voordeel moeten zijn voor zowel miners als beleggers. Alleen de meeste beleggers zagen dit toch niet zitten en kozen de afgelopen 2 weken toch voor de andere munt. Het zou zomaar kunnen dat we allemaal even moesten wennen aan de nieuwe cryptomunt. Nu we na 2 weken gewend zijn kan de koers ineens omhoog schieten.

Er zijn genoeg beleggers die zeggen dat het een gokje is om nu in te stappen in Cash. Je weet vrij weinig over deze munt en het verleden zegt niets over de toekomst. Maar nu het financieel nog kan om in te stappen zou het best de moeite waard kunnen zijn om in te stappen. Als je te laat bent heb je misschien meer spijt dan als je geld verloren hebt.

Onze tips voor het aankomende weekend

Vandaag nog instappen

Ben je van plan om vandaag in te stappen? Hou dan wel even heel goed de koers in de gaten. Een lage Bitcoin Koers kan de moeite waard zijn. Maar stap niet te hoog in want we weten niet zeker wat er gaat gebeuren als de munt de $ 4700 bereikt. Of stel de munt in op een automatische verkoop bij $ 4700. Let op beleggen is altijd een risico en onze tips zijn slechts tips. Neem altijd zelf een beslissing. Ongeacht je beslissing je vermogen zal altijd risico lopen met beleggen.

Mobiele versie afsluiten