Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt relatief gezien stabiel

Beleggers hadden mogelijk vandaag op iets meer gehoopt van de Bitcoin. Na de prima rally na het bereiken van de ondergrens van $ 5.760 ging de Bitcoin flink omhoog. De koers kwam tot ver boven de $ 6.000 en wist $ 600 in een paar uur tijd goed te maken. Dit leek er goed uit te zien, maar vandaag weet de Bitcoin geen vervolg aan de stijging te geven.

Gisteren werd het hoogste punt bereikt met $ 6.341. Een prima succes vergeleken met de dip van afgelopen zondag. De $ 6.000 grens leek met succes verdedigt te worden. Het enige wat de munt nu moest doen is minimaal boven de $ 6.250 eindigen om de rally voort te zetten. Helaas kreeg de Bitcoin dit gisteravond niet voor elkaar. Na een nieuwe correctie eindigde de munt op $ 6.247. Dit is nipt onder de $ 6.250 grens die gesteld werd voor een aanblijvende rally.

Vanochtend leek de koers nog aardig stand te houden. De munt stond nog op $ 6.220. Het was een kleine correctie, maar zeker één waar de beleggers mee konden leven. Het grootste nadeel was vooral dat de koers nog niet omhoog gaat. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 6.191. Een verlies van 1,30%. Het is geen fors verlies, maar het kan wel een nieuwe correctie aankondigen. Het enige positieve is dat de munt nog boven de $ 6.000 grens blijft.

De druk om te kopen neemt toe bij Bitcoin beleggers

Toch is er ook positief nieuws te melden. Volgens verschillende grafieken lijkt de druk om juist nu te kopen toe te nemen onder beleggers. Dit zou betekenen dat er een stijgende lijn aan gaat komen. Helemaal als er meerdere kopers overstag gaan en besluiten om juist nu een Bitcoin te kopen.

Toch zien analisten wel dat de corrigerende lijn nog steeds sterk aanwezig is. We moeten er dus vanuit gaan dat de munt op het korte termijn gaat corrigeren. De munt kan dus weer opnieuw onder de $ 6.000 gaan zakken.

Mocht de bitcoin onder de $ 6.000 zakken dan zal de munt opnieuw support vinden op $ 5.755 net als we afgelopen zondag zagen. Een andere support grens is $ 5.400 omdat dit de laagste koers was in november. Daarna zou de grens op $ 5.090 kunnen liggen. Kortom er zitten grote verschillen tussen de grensposten onder de $ 6.000 voor de Bitcoin.

Mocht de Bitcoin vandaag nog onder de $ 6.000 eindigen dan gaan we verder corrigeren. Bij een sluiting boven de $ 6.000, maar onder de $ 6.600 gaat het spannend worden wat er gaat gebeuren in de komende uren.

Mobiele versie afsluiten