Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt weer te herstellen van correctie

Nadat op 8 november een nieuw record door de Bitcoin koers werd neergezet ging de koers onderuit. Er werden twee mogelijke oorzaken genoemd waarom de munt onderuit ging. Eén oorzaak was een doemscenario waarbij de koers zou klappen. Dit had te maken met het nieuws dat de update niet doorging. Dit kwam toevallig gelijktijdig naar buiten. De koers ging direct onderuit en leek aan z’n ondergang te beginnen.

Een andere oorzaak was een correctie op de Bitcoin koers. Een correctie was goed mogelijk nadat de munt zelfs een waarde van $ 7800 had bereikt. Een record dat nog nooit gevestigd is werd in slechts een paar dagen behaald. Een correctie na zo’n enorme prijsstijging is natuurlijk niet meer dan logisch. Dit zien we bij elk aandeel. Het is gezond voor de munt om af en toe te corrigeren. Maar er was ook angst onder beleggers dat dit misschien geen correctie was vanwege het nieuws dat de update toch niet voltooid werd.

Met de update zou de Bitcoin een extra grote capaciteit krijgen. Dankzij de extra capaciteit zou er weer groei mogelijk zijn. Begin november werd er enthousiast op de update gereageerd en vloog de Bitcoin koers omhoog. Helaas werd vorige week woensdag bekend dat de update niet doorging en meteen werd er een flinke daling ingezet.

Bitcoin koers beleefde zondag een dieptepunt

Afgelopen zondag beleefde de Bitcoin koers nog een dieptepunt. De koers kwam zelfs dichtbij de $ 5500. Een verlies van bijna 30% in slechts een paar dagen tijd. Beleggers kregen de angst dat het niet om een correctie ging. Toch was de angst onterecht want bij een gezond aandeel kan er een correctie van 50% plaatsvinden. Dit dieptepunt werd niet bereikt want vandaag ging de Bitcoin koers ineens omhoog.

Technische analyses toonde aan dat het dieptepunt van de correctie officieel nog niet bereikt was. Volgens de analyses kon de munt nog verder zakken naar $ 5000. Gelukkig lieten de beleggers dit niet zover komen de munt ging vandaag alweer omhoog. Toch is het volgens analisten nog te vroeg om te zeggen dat de correctie alweer voorbij is. Het zou zomaar kunnen dat er een kantelpunt komt en de munt toch weer in waarde gaat dalen.

Stijging van ruim 12%

Op dit moment van schrijven beleeft de Bitcoin koers een stijging van ruim 12%. De Bitcoin koers staat daarmee op $ 6600. Opvallend want analyses van de herstelkoers toonde aan dat de koers vandaag mogelijk niet boven de $ 6400 uit zou komen. Zoals wel vaker laat de Bitcoin koers het tegendeel zien en staat de munt ruim boven de $ 6400.

Met de enorme Bitcoin koers stijging vandaag is er zelfs een verschil van $ 1000 met gisteren. De Bitcoin koers heeft wel vaker laten zien dat de prijs stevig kan stijgen of dalen. Toch tonen de analyses wel aan dat het nog onzeker is wat er allemaal gaat gebeuren in de toekomst. De Bitcoin koers zou in theorie alleen verder stijgen als de munt boven de $ 6900 eindigt vandaag. Dit betekend dat de munt nog flink moet groeien de komende uren.

Toch is helemaal niets te gek voor de Bitcoin koers. We moeten echt niet verbaast zijn als de munt inderdaad de $ 6900 voorbij gaat. De munt heeft tenslotte nog aardig wat uurtjes om te stijgen en met de snelheid van de afgelopen uren is er een hoop mogelijk.

Mobiele versie afsluiten