Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers mogelijk verder onderuit doordat Alt munten stijgen

De Bitcoin koers wist eerder nog even bijna de $ 20.000 aan te raken, maar staat er helaas nu niet mega positief voor. De munt staat op een koers van $ 18.238 op dit moment van schrijven. Dit is mogelijk pas het begin want het zou zomaar kunnen dat de Bitcoin koers nog verder onderuit gaat. De oorzaak dat de munt onderuit gaat heeft te maken dat o.a. de Alt munten hard aan het stijgen zijn.

Beleggers zien hun kans schoon om nu nog mee te profiteren met forse prijsstijgingen als de Alt munten verder omhoog gaan. Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash doen het allemaal uitstekend. Beleggers willen dus graag hierin investeren vooral omdat in deze munten nog voldoende rek zit qua vermogen.

Op dit moment staat de Bitcoin bijvoorbeeld op een verlies van 1,69%. Terwijl Ethereum op een winst van 12,61% staat, Bitcoin Cash 14,03%, Ripple 8,4% en de Litecoin op 10,67%. De Bitcoin krijgt het dus zwaar te verduren doordat andere munten het goed doen. Doordat deze nog relatief goedkoop te koop zijn stapt het mainstream publiek in door te beleggen in deze munten.

Toch heeft de Bitcoin koers vandaag alweer wat in waarde goed gemaakt. De munt stond vandaag eerst nog op een verlies van ruim 5%. De munt stond zelfs even op % 17.450. Gelukkig is de munt nu wel weer de $ 18.000 voorbij, maar staat de Bitcoin koers wel op verlies. Qua totaalplaatje staat de cryptomarkt er wel goed voor. De munten zijn samen $ 630 miljard waard.

Beleggers investeren vanuit de Bitcoin in Altmunten

Grafieken laten zien dat beleggers hun geld uit de Bitcoin halen om te investeren in Altmunten. Het geld wordt op dit moment dus belegt in rivaliserende munten, maar vooral Bitcoin Cash is in trek. Voor één Bitcoin kunnen meerdere Cash munten gekocht worden en deze maakte alleen al in de afgelopen 24 uur 14,03% winst.

Vooral de enorme stijging van waarde van Bitcoin Cash toont aan dat veel beleggers hun geld overhevelen naar een ander soort Bitcoin. Afgelopen vrijdag waren hier ook al de eerste grafieken van te zien. Er werd toen ook al gemeld dat de munt mogelijk verliezen krijgt te verduren door de Altmunten die flink in waarde stijgen.

Daling Bitcoin kan van tijdelijke duur zijn

Ondanks dat de Altmunten het op dit moment ontzettend goed doen zou het best om een tijdelijke daling kunnen gaan. Het zou goed kunnen dat er flink wat geld in Altmunten gestopt wordt om vervolgens de winst op te nemen en weer terug te stoppen in de Bitcoin.

Prijs analyses tonen ook aan dat mogelijk binnenkort de prijs van de Bitcoin weer omhoog gaat. Beleggers die op zoek zijn naar een instappunt om bij de Bitcoin in te stappen zouden nu de keuze moeten maken. De analyses tonen ook aan dat er veel support zit rond de $ 17.500 grens. Dit wil zeggen dat de munt hier mogelijk niet snel onder zal eindigen.

Toch zou er wel nog steeds een risico zijn dat de Bitcoin koers eerst nog verder gaat dalen. Die kans is aanwezig als de koers vandaag sluit in de buurt van de $ 17.500. het zou dan zelfs mogelijk zijn dat de munt daalt naar $ 13.500. Dit zijn wel statistieken waar we rekening mee moeten houden.

Aan de andere kant zou de munt ook richting de $ 20.000 kunnen gaan. Helemaal als de Bitcoin koers vandaag ineens uit het niets eindigt rond de $ 18.822. Als de Aziatische markt weer losgaat is natuurlijk alles mogelijk met de Bitcoin koers. De $ 20.000 kan dan zomaar weer op tafel liggen.

Mobiele versie afsluiten