Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers neemt toe in kracht

Afgelopen nacht lijkt ook de Aziatische markt weer interesse hebben in de Bitcoin. De stijgende lijn werd extra kracht bijgezet en de munt staat nu stevig boven de $ 8.000. Dit is een hele ontwikkeling met een paar dagen terug toen analisten bang was dat de munt richting de $ 5.000 ging.

De Bitcoin koers is nog steeds niet hersteld van de mega crash, maar heeft wel de weg omhoog gevonden. Analisten zien dat de lijn met kopers die bereid zijn meer geld te betalen toeneemt. Het aantal verkopers neemt af omdat het lijkt dat de munt weer gaat stijgen. Beleggers willen dus graag even aan hun goedkope munt vasthouden. Als gevolg is er een duidelijke Bull lijn oftewel een positieve stijging in de koers.

Toch staat de Bitcoin koers wel iets lager, dan het hoogste punt dat gisteren even werd gemeten. Heel even stond de koers van de Bitcoin gisteren namelijk op $ 8.650. Alleen door een technisch probleem daalde de koers weer. De prijs dook even zelfs terug naar $ 7.535 door technische problemen. Gelukkig was dit maar heel even en dook de koers snel weer naar $ 8.000.

De positieve noot die gezet is met de Bitcoin komt o.a. door het Amerikaanse senaat. Ze hebben laten weten positief tegenover blockchain en cryptomunten te staan. Ze willen dus absoluut de munten niet gaan verbieden. Veel beleggers waren hier bang voor nadat bekend werd dat het senaat ging discussiëren over de Bitcoin.

Bitcoin koers kan terug naar de $ 9.000

Analisten verwachten dat er een deur openstaat voor de Bitcoin om de komende dagen terug te gaan naar de $ 9.000. De munt heeft alleen wel een probleem en dat is de plotse concurrentie van Bitcoin Cash. Deze munt nam ineens een enorme toevlucht en wist 35% winst te maken in slechts één dag. Door deze concurrentie kon de Bitcoin wel stijgen, maar niet zo hard als normaal.

Tot die tijd zal Bitcoin het even moeilijk krijgen om de $ 8.650 voorbij te gaan. Volgens analisten is dit een cruciaal punt voor de munt. De munt heeft ook moeite om een sterk stijgende lijn vast te houden helemaal door de concurrentie van Bitcoin Cash. Beleggers die eerst van plan waren in de Bitcoin te investeren besluiten nu naar Cash over te stappen.

Het is voor de Bitcoin wel belangrijk om vandaag eigenlijk wel boven de $ 8.000 vast te blijven houden. Als de munt onverwacht toch richting de $ 7.535 zakt, dan kan er weer een nieuwe uitverkoop beginnen. Het zou dan kunnen gebeuren dat de munt weer onder de $ 6.000 zakt en de $ 5.873 aantikt. Dit is niet te hopen vooral niet nu de munt in kracht toeneemt. Een eventuele stijging zou er ook nog wel best in kunnen zitten als vanavond de Aziatische markt weer opengaat.

Mobiele versie afsluiten