Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers op weg naar $ 5000?

Het laatste record dat de Bitcoin heeft neergezet was begin september. De cryptomunt wist een koers van $ 5000 te halen. Nog nooit in de historie van de munt werd de $ 5000 aangetikt. De pret duurde slechts een dag want daarna kwam het nieuws van China naar buiten. Het resultaat was een daling tot onder de $ 3000. Het heeft even geduurd, maar de Bitcoin lijkt binnen iets meer dan een maand weer terug naar het oude niveau te gaan.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 4877. Uit ervaring weten we dat de $ 5000 absoluut binnen handbereik staat. De spanningen rondom China zijn gezakt en de SegWit update wordt langzaam aan verder uitgerold. De weg ligt hierdoor voor de munt open om weer nieuwe records te vestigen. Analisten hadden voorspeld dat de koers voor de nieuwe update op 1 november volatiel kon worden. Op dit moment merken we hier nog weinig van. Buiten een paar opstart probleempjes gaat de Bitcoin koers weer richting de $ 5000.

Gisteravond stond de Bitcoin koers al op $ 4875. De stijging ging ineens vrij hard en beleggers hoopte vandaag al de $ 5000 te bereiken. Inmiddels zijn we wel gewend dat de Bitcoin koers altijd met vallen en opstaan gaat. Nadat de $ 4875 gehaald werd ging de koers dan ook onderuit naar $ 4770. Ondanks de flinke daling was de koers nog steeds met 12 procent gestegen in 24 uur tijd. Op dit moment van schrijven is de koers alweer hersteld en staat deze boven de koers van gisteravond.

Wat is de oorzaak van de koersstijging?

Eigenlijk was er niet veel positief nieuws te melden. Behalve dat de ban in China mogelijk tijdelijk van aard was. Daarnaast was er veel nieuws over extra landen die de munt willen gaan reguleren. Het is de vraag of dit misschien impact kan hebben op de koers. Toch zijn er inmiddels genoeg beleggers die hun schouders ophalen voor de China ban. Ze hebben inmiddels wel gezien dat de ban vrij weinig effect heeft op het lange termijn.

De oorzaak van de plotselinge prijsstijging wordt vooral bij de Aziatische landen gezocht. In Japan en Zuid-Korea zouden het aantal beleggers de afgelopen dagen flink zijn toegenomen. In Japan hebben ze de afgelopen maand nog meer punten geopend waar Japanners legaal in Bitcoins kunnen handelen. Dit zou er mede voor kunnen zorgen dat de koers is gaan stijgen. Extra opvallend is dat er veel Bitcoins verhandeld worden op dit moment in Hong Kong. Dit laatste heeft mogelijk te maken met de laatste handelsdagen voor de sluiting. Er zijn een flink aantal Chinezen die hun geld willen vastzetten in Bitcoins. Ze hopen dat hun geld flink meer waard geworden is op het moment dat de ban is opgeheven.

Wat is de verwachting in de komende dagen?

De prijsanalyses tonen aan dat een prijsstijging er absoluut inzit. Het zal alleen tijd kosten voor deze misschien bereikt wordt. Analiste verwachten wel dat de $ 5000 gehaald kan worden. Er wordt alleen wel gewaarschuwd dat de koers na het behalen van de $ 5000 volatiel kan worden. Het kan dus slim zijn om je vaste verkoopprijs op $ 5000 te zetten. Je kan zo nog meeprofiteren van een prijsstijging en voorkomen dat je teveel geld verliest.

Mobiele versie afsluiten