Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers richt zich op de $ 10.000

Voor het eerst in de historie richt de Bitcoin koers zich op de $ 10.000. Het afgelopen weekend werden er al meerdere records verbroken. De munt wist eerst de $ 8500 daarna $ 9000 en $ 9500 te verslaan. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op een winst van 3% en een Bitcoin koers van $ 9617. Het lijkt erop dat de Bitcoin koers z’n ogen gericht heeft op de $ 10.000.

Voor de Bitcoin koers zou het natuurlijk een gigantische mijlsteen zijn om de $ 10.000 te halen. Het is nog nooit eerder dat een digitale munt of een cryptomunt dit astronomische bedrag waard wist te worden. Er zijn zelfs maar weinig aandelen die zoveel geld waard zijn. De Bitcoin koers wist dit astronomische bedrag ondanks ups & downs te behalen. Keer op keer bewees de munt sterker te zijn dan wat mensen op het nieuws beweerden. Telkens weer werd er een psychologische barrière verbroken. Op dit moment lijkt er een nieuwe barrière verbroken te worden en dit is de $ 10.000.

Verschillende analisten noemen het ergens bizar dat een digitale munt zoveel geld waard kan zijn. Aan de andere kant is het ook absoluut bijzonder dat een aandeel door het geloof van andere mensen zoveel geld waard geworden is. De mijlsteen die behaald wordt door de Bitcoin zorgt er ook voor dat andere cryptomunten meestijgen. Mogelijk wordt er hierdoor een barrière neergelegd voor andere cryptomunten. Als de Bitcoin $ 10.000 kan halen zou dit ook mogelijk moeten zijn voor andere cryptomunten. Dit is absoluut positief nieuws voor de toekomst van cryptomunten.

Bitcoin koers is het begin voor andere cryptomunten

Met de huidige Bitcoin koers maakt de munt een begin voor andere cryptomunten. Wereldwijd kunnen beleggers naar het succes van de Bitcoin kijken. Het zal ook beleggers trekken met interesse in de Bitcoin die inzien dat er nog veel meer is dan alleen de Bitcoin. Er zijn namelijk nog veel meer cryptomunten waarin belegt kan worden. De hoge Bitcoin koers zet de deur open voor andere munten.

Eigenlijk is de mijlsteen van $ 10.000 een punt dat voor iedereen belangrijk gaat zijn. Zowel psychologisch als technisch gaat dit een kantelpunt zijn voor cryptomunten. Technisch zien beleggers eindelijk dat het mogelijk is om van niets $ 10.000 te maken. Psychologisch laat de munt zien dat het mogelijk is om onhaalbare barrières te doorbreken.

Stijgt de Bitcoin koers te veel in een te korte tijd?

Toch zijn er genoeg analisten die denken dat het allemaal iets te snel gaat voor de Bitcoin koers. Tot nu toe is de munt bijna 900% in waarde gestegen vergeleken met het begin van het jaar. De munt is bijna 10x zoveel waard als aan het begin van het jaar. Voor de meeste aandelen is dit praktisch onmogelijk, maar toch laat de Bitcoin dit verschijnsel zien.

Er zijn wel analisten die bang zijn dat de groei te groot is voor de Bitcoin. Dat de koers te hard van stapel gaat en dat de regering van verschillende landen hierop gaat reageren. Bijvoorbeeld door in te grijpen en de munt te verbieden. We zien dit al gebeuren in verschillende andere landen. Vorige week nog was het Marokko die aan de handrem trok.

Analyses tonen de $ 10.000 al aan

Analyses in Zuid-Korea tonen al aan dat de munt straks weggaat voor $ 10.052. Er is zo ontzettend veel vraag naar de munt dat het een kwestie van tijd is voor de psychologische barrière verbroken wordt. Stiekem werd er al het weekend op gehoopt, maar alsnog is de stijging van een paar honderd dollar al positief te noemen.

Het zal meteen een hard bewijs zijn dat het voor de Bitcoin koers mogelijk is om boven de $ 10.000 uit te komen. Er zijn namelijk analisten die nog twijfels hebben dat dit kan gebeuren. Toch wist de Bitcoin koers gigantische prijsstijgingen door te maken in de afgelopen dagen. Het afgelopen weekend wist de munt al over de $ 9.000 heen te gaan. Dit was voor het eerst in de historie van de cryptomunt. Het is nu een kwestie van tijd voor de volgende barrière verbroken gaat worden.

Door de gekte rond de Bitcoin stijgen ook andere cryptomunten mee. De totale markt is nu ineens meer dan $ 300 biljoen waard. Een nieuw record voor de cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten