Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers schiet omhoog na stabiel weekend

De Bitcoin heeft een redelijk stabiel weekend achter de rug. De munt bleef elke dag rond de $ 6.450 hangen. Ondanks een relatief stabiel weekend begon de koers wel slecht vanochtend. In de afgelopen nacht had de markt opnieuw $ 5 miljard in waarde verloren. Het leek erop dat het kleine teken van herstel vorige week niet doorging zetten. Tot eigenlijk vanavond de koers ineens weer omhoog schoot. Er is tenslotte niets verraderlijker dan de Bitcoin koers.

Terwijl de meeste websites al schrijven over een mogelijk nieuwe dip. Gaat de koers ineens weer omhoog. Terwijl in het eerste deel van de dag zelfs gespeculeerd werd over een nieuwe terugkeer naar de $ 6.000 regio. Op dit moment van schrijven staat de koers op een winst van ruim 3%. De munt staat ineens uit het niets op $ 6.883. Als de stijgende lijn die vrij snel gaat weet door te pakken zoude munt zelf kunnen terugkeren op het $ 7.000 niveau. Dit is natuurlijk een koers waar veel beleggers stiekem op hopen na de correcties van de afgelopen weken.

Volumes blijven een probleem bij de Bitcoin

De reden waarom de Bitcoin het afgelopen weekend redelijk stabiel draaide heeft alles te maken met volumes. De volumes blijven relatief laag en dit is jammer. Want daardoor kan de munt geen echte stijgende lijn inzetten. Tot nu toe dan want ineens lijkt de munt weer in de lift te zetten. Terwijl de munt eerst nog het laagste volume in een jaar tijd noteerden.

De volumes zullen ook cruciaal gaan zijn voor de huidige stijgende lijn. De volumes moeten aanhouden om door te blijven stijgen. Als dit niet gebeurt dan gaat de koers toch echt richting de $ 6.000. Op dit moment ziet het er hoopvol uit en het zou natuurlijk fijn zijn als de munt weer koers kan pakken naar de $ 7.000. Dit zou dan een duidelijk signaal zijn dat de markt echt aan het herstellen is.

Toch zeggen verschillende analisten dat het lijkt alsof de Bitcoin eenzelfde jaar doormaakt als in 2014. We zagen vier jaar geleden ook dat de munt hard onderuit ging en er maar niet uit wist te komen. Uiteindelijk had het tijd nodig om te herstellen, maar kwam het weer helemaal goed met de munt. Toch is de verwachting nog steeds dat de munt corrigeert tot $ 5.000. Bij het passeren van dit punt zal de koers weer omhoog gaan is de verwachting. Het is dus afwachten of dit nog gaat gebeuren of de koers nu echt al omhoog gaat in plaats van omlaag.

Mobiele versie afsluiten