Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers schommelt heen en weer

De afgelopen dagen lijkt de Bitcoin koers regelmatig heen en weer te schommelen. Op 15 september beleefde de munt een officieel dieptepunt. De koers zakten weg naar slechts $ 2908. Nadat de koers onder de $ 3000 zakten ging deze weer snel omhoog. De munt ging eindelijk weer boven de $ 3000 en flirt regelmatig met de $ 4000.

Alleen hoe staat het er nu voor met de munt? Helaas is de munt niet meer zo hoog gestegen als het begin van de maand. Er werden zelfs bedragen van $ 5000 aangetikt. Voorlopig gaan we die bedragen even niet meer zien verwachten de meeste analisten.

Beleggers kijken nog steeds met een schuin oog naar China

Een reden waarom de Bitcoin koers even niet meer wil stijgen heeft te maken met China. Vorige week kregen de eerste bedrijven een officiële ban. Ze mochten niet meer handelen in de Bitcoin. Tot op heden is er nog geen landelijke ban, maar de beleggers zijn hier wel bang voor.

Toch zou er zoals we in onze eerdere posts al hebben uitgelegd geen angst moeten zijn voor China. Het land heeft lang niet meer zoveel aandelen als in 2013 toen de koers knapten nadat 90% van de Bitcoins verkocht moesten worden. China legden toen ook een ban op maar de Chinezen hadden toen nog een aandeel van 90%. Op dit moment is dit tussen de 5 en 10%.

Mogelijk heeft al een groot deel van de Chinezen zijn aandeel verkocht. Dit is de oorzaak van de daling naar de huidige Bitcoin koers. Mocht China besluiten om eind oktober een officiële ban uit te brengen, dan zijn de verwachtingen niet dat de koers veel verder gaat dalen.

Er kan mogelijk eind oktober wel even een schrok reactie ontstaan, maar daarna zal de koers weer terug naar het oude niveau kruipen. Sommige analisten noemen het ook een gezonde reactie dat de koers even iets gas terugneemt. Dit zou in de toekomst kunnen betekenen dat de munt weer volle bak ertegenaan gaat.

Een verlies van 13,4 procent in september

September loopt inmiddels tot z’n einde en op dit moment heeft de Bitcoin koers een verlies te verduren van 13,4 procent. Op weekbasis verloor de munt de afgelopen week nog 7,92%. Toch zien de meeste analisten de daling nog steeds positief in.

In het verleden zagen we wel vaker dat een daling de deur openzet voor een nieuwe stijging. De analisten verwachten dat we de komende tijd weer een stijging gaan verwachten richting de $ 4200. Helemaal als blijkt dat de Bitcoin ban van China geen gevaar gaat vormen.

Mobiele versie afsluiten