Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers sprokkelt heel langzaam weer geld bij elkaar

De Bitcoin koers staat eindelijk weer in de plus. Nadat de munt zelfs richting de $ 13.000 schommelde vreesden sommige dat het einde voor de munt nabij was. Maar vandaag weet de Bitcoin weer wat winst te sprokkelen en staat de koers eindelijk weer boven de $ 16.000. Met een winst van 6,34% mag de Bitcoin best tevreden zijn. Helemaal nadat er de afgelopen dagen flinke verliezen waren geboekt.

Ondanks dat de Bitcoin koers bezig is om terug omhoog te gaan heeft de munt nog een lange weg te gaan. Het record van bijna $ 20.000 lijkt nog heel ver weg te zijn. Maar de Bitcoin heeft wel vaker sprongen van duizenden dollars. We zouden dus zomaar nog in januari nieuwe records kunnen verbreken.

In het verleden hebben we al eerder gezien dat als de Bitcoin flinke verliezen wist te maken later terugkwam met nieuwe records. Alleen toen had de Bitcoin geen grote concurrentie van de Altmunten. Dit is wel iets wat de munt op dit moment ontzettend dwars zit. Door de Altmunten lijkt de winst niet meer zo hard te gaan als in het verleden. Er wordt ook niet voor niets gezegd dat 2018 niet het jaar van de Bitcoin gaat zijn, maar van Altmunten zoals de Ripple of Ethereum. Mogelijk gaat het zelfs het jaar van Ethereum worden die vandaag voor het eerst de $ 1.000 grens wist te verbreken.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers?

De eerste analyses zijn eigenlijk heel positief. De verwachting is dat de stijging van vandaag pas een begin is. De stijging gaat mogelijk doorgezet worden in hogere bedragen. De verwachting is dat een hoop mensen hun Altmunten gaan verkopen voor Bitcoins.

Ethereum en Ripple wisten beiden een record te bereiken. Dit is voor veel beleggers een punt om te gaan verkopen. Na het verkopen van de munten zullen ze zeer waarschijnlijk hun geld weer in de Bitcoin stoppen. Helemaal nu ze zien dat de Bitcoin weer gaat stijgen. Analisten verwachten zelfs een stijging richting de $ 18.000. Vooral nu zowel Ethereum ($ 1.000) en Ripple ($ 3) een record wisten te pakken.

Mogelijk wordt de $ 18.000 ergens in het weekend bereikt. We zien wel vaker dat de Bitcoin vooral in het weekend wat harder stijgt. Helemaal als een aantal beleggers hun altmunten gaan verkopen. In het slechtste scenario gaat de munt toch weer opnieuw corrigeren. De munt kan dan zakken tussen de $ 15.000 en $ 14.230. Als de munt zelfs daaronder zou zakken staat de deur zelfs open richting de $ 12.000.

Mobiele versie afsluiten