Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers staat op laagste punt in 80 dagen

Opnieuw begint de Bitcoin maandag met rode cijfers. De Bitcoin koers staat zelfs op het laagste punt in 80 dagen. Op dit moment van schrijven staat de munt op $ 7480. Dit is een verlies van 9%. De munt schrijft dus voor de zoveelste dag op rij dikke rode cijfers.

Toch hebben beleggers wel hoop dat de munt uit het dal gaat klimmen. Eén van de nieuwsberichten die wordt aangewezen als hoopgevend is Robinhood. Vorige week schreven we er nog over dat deze beleggingsapp vergelijkbaar met Plus500 straks Bitcoins en andere cryptomunten gaat aanbieden. Alleen is deze app alleen verkrijgbaar in een paar staten in Amerika.

Ondanks dat de app beperkt verkrijgbaar is de interesse enorm. Na het bekend maken van het nieuws hebben een half miljoen Amerikanen zich al aangemeld. Ze willen als eerste een bericht ontvangen, zodra de markt bij Robinhood opengaat. Ondertussen staat de Bitcoin wel op het laagste niveau sinds 17 november vorig jaar.

Cryptomarkt ervaart groeipijnen

Veel beleggers zien het op dit moment somber in. De nieuwsberichten in de media helpen hier niet aan mee. Deze verklaren de munt als een bubbel die gebarsten is en niet meer terugkeert naar het niveau dat het ooit was. Ondanks de kritieken vanuit financiële analisten zou de ondergang van de Bitcoin nog niet nabij zijn.

Er zijn namelijk nog genoeg beleggers, bedrijven en zelfs landen die de Bitcoin ondersteunen. Deze zullen er uiteindelijk ook voor gaan zorgen dat de cryptomarkt uit het slob getrokken wordt. Verschillende specialisten zien dit moment vooral als groeipijnen. De markt is in een jaar tijd veel te hard gegroeid. Door de harde groei beginnen allemaal instanties, regeringen en bedrijven zich met de munt te bemoeien. Dit zorgt voor onzekerheid en grote correcties.

Toch weten de ervaren beleggers in de Bitcoin al lang dat de munt heel hard kan dalen, maar ook heel hard kan stijgen. Alleen dan moet de cryptomarkt wel nieuwe mogelijkheden krijgen en nieuwe beleggers zien aan te boren. De hoop hierop is op dit moment gevestigd op de app Robinhood die straks nieuwe beleggers naar de cryptomarkt moet gaan brengen.

Robinhood richt zich vooral op jonge beleggers die zeer geïnteresseerd zijn in investeren in Bitcoins en Etheruem. Mogelijk zal het vanaf eind van de maand voor deze beleggers mogelijk zijn om geld in de cryptomunten te stoppen. Het is afwachten wat voor een effect dit straks gaat hebben op de cryptomarkt.

Mobiele versie afsluiten