Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers is stabiel in de afgelopen dagen

Na een hoop ups & downs in de afgelopen weken is de Bitcoin koers behoorlijk stabiel te noemen. De koers schommelt tussen de $ 3980 en $ 4020. Soms gaat de koers even over de $ 4000 heen om vervolgens weer terug te zakken. Het is in het verleden niet vaak gebeurd dat de koers zo stabiel is als de afgelopen dagen.

Het lijkt erop dat de beleggers een beetje gekalmeerd zijn na het nieuws uit China. Nadat een aantal beleggers massaal besloot te verkopen ging de munt alle kanten op. Sinds een paar dagen is de munt in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen. De koers gaat ineens niet meer zo vaak op en neer zoals voorheen.

Stabiliteit bij $ 4000 vooraf voorspeld

Een Wallstreet analist riep het een paar maanden terug al. De Bitcoin gaat na de update 1 augustus nog één record pakken om vervolgens te stabiliseren rond de $ 4000. Het lijkt erop dat de analist mogelijk gelijk gaat krijgen nu de koers rond de vierduizend dollar blijft hangen.

Volgens de analist was er nog wel wat rek in de Bitcoin koers. Alleen de koers zou pas in waarde stijgen na de update in november. Dit is voor veel beleggers weer een angst momentje. Daarnaast heeft de munt gewoon even de capaciteit niet om verder te groeien.

De SegWit is wel actief, maar wordt gewoon nog bijna niet gebruikt door de e-wallets. Het is de verwachting dat dit na de update van november wel gaat gebeuren. De capaciteit zal hiermee verhoogt worden en beleggers kunnen weer profiteren van een stijgende koers. Een hogere stijging dan maximaal $ 5000 tot $ 5900 ziet de analist echter niet zitten. Daarmee zou de Bitcoin wel een prima jaar afsluiten.

Beleggers zorgen zelf voor de daling

Volgens de meeste analisten heeft de daling eigenlijk niets te maken met het nieuws uit China. Slechts 4,54% zou een aandeel in de Bitcoin hebben uit China. De vorige keer klapten de munt volledig in nadat China een ban oplegden. Alleen in 2013 was 90% van de munten in beheer bij Chinezen. De tijden zijn nu veranderd en de ban zou eigenlijk helemaal niet zo’n grote invloed mogen hebben.

Toch ging de koers onderuit nadat het nieuws naar buitenkwam. Dit had puur te maken met de blinde paniek van de beleggers. Ze waren bang dat het effect van 2013 zich zou herhalen zonder zichzelf even in te lezen. Analisten verwachten daarom ook dat de munt deze crisis wel gaat overleven. De koers is alweer flink hersteld van eerdere verliezen waarbij de Bitcoin koers onder de $ 3000 dook.

Mobiele versie afsluiten