Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers start de nieuwe week met een nieuw record

Afgelopen weekend was het moment daar. De Bitcoin koers ging voor het eerst de magische grens van $ 8000 voorbij. De nieuwe week wordt ook meteen met een record gestart. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 8239. De grens van $ 8200 is voor het eerst in de historie van de munt verbroken. De Bitcoin koers staat vandaag ruim 2% in de plus. Uiteraard is dit wel op dit moment van schrijven.

Het is bijna lastig te begrijpen dat iets meer dan een week geleden de munt in een absoluut dieptepunt zat. Analisten twijfelde zelfs even of de munt eruit kon komen. Ze waren bang dat de $ 5500 het begin van het einde was. Toch ging het gewoon om een correctie en wist de munt gisteren rond 20.00 zelfs de $ 8100 te bereiken. Dit is toch wel een flink verschil met de koers van vorige week.

Vorig weekend zag het er allemaal een stuk minder rooskleurig uit. De Bitcoin koers dook naar beneden terwijl eerst nog de $ 7900 werd aangetikt. Terwijl beleggers stiekem aan het hopen waren op $ 8000 viel die ineens buiten handbereik. Bizar genoeg weet de munt zich binnen een week scherp te herstellen en zelfs alsnog het $ 8000 Bitcoin koers record mee te pikken.

Record is extra opvallend omdat de vraag afneemt

Toch is het opvallend dat de Bitcoin koers blijft stijgen. Op 14 november had de munt een hoogtepunt bereikt. De meeste vraag in de munt was op deze dag. Daarna ging de vraag naar beneden. Meestal zien we de Bitcoin koers dalen als de vraag afneemt. Dit is heel normaal in de Economie. Maar ondanks dat de vraag afneemt blijft de prijs stijgen en verder opgevoerd worden. Dit is absoluut een uniek verschijnsel wat je bijna alleen bij cryptomunten ziet.

Toch hoeft een lage vraag niet meteen een reden voor paniek te zijn voor de Bitcoin koers. Toch zou het wel goed mogelijk zijn dat we een correctie gaan krijgen. Helemaal als de vraag afneemt kan de koers toch wel gaan zakken in de komende dagen. Technische analyses tonen ook al aan dat een correctie tot de mogelijkheden behoort. Toch hoeft het nieuws echt niet te betekenen dat er een correctie komt.

Wat tonen de analyses aan?

De komende uren zou de Bitcoin koers nog wel verder kunnen stijgen. Dit tonen de laatste analyses van de Bitcoin koers. Het is alleen wel belangrijk dat de munt boven de $ 7900 eindigt. Toch ziet het er vandaag wel uit dat de munt op dit minimale bedrag wel gaat eindigen. De munt staat op dit moment van schrijven tenslotte nog ruim boven de $ 8200. Als dit zo blijft hoeven we geen correctie te verwachten. Eindigt de Bitcoin koers onder de $ 7900? Dan kunnen we morgen een correctie verwachten richting de $ 7300.

Toch geven de analyses vooral aan dat de munt blijft stijgen ondanks dat de vraag afneemt. Het is dus echt geen reden tot paniek dat de vraag wat minder is dan op 14 november. Als de Bitcoin koers blijft stijgen en bij de $ 7900 wegblijft wordt de deur zelfs opengezet voor de $ 10.000. Dit zijn records die vooraf niemand had kunnen voorspellen.

Het enige minpunt aan deze conclusie is de afnemende interesse in de Bitcoin. Deze zou kunnen voorkomen dat binnenkort de $ 10.000 bereikt gaat worden. Toch zijn er genoeg analisten die verwachten dat de munt de $ 10.000 gaat halen binnen twee weken.

Mobiele versie afsluiten