Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stijgt $ 600 in 30 minuten

Bitcoin lijkt eindelijk de rally omhoog te pakken te hebben. Na weken van onzekerheid en een gebrek aan volume lijkt de munt terug te keren. Vandaag leek het erop dat de rally van gisteren al ten einde was gekomen. De Bitcoin leek niet veel verder te komen dan $ 6.700. Dit zou een nieuwe correctie kunnen betekenen, maar ineens kwam er uit het niets de volume die de Bitcoin zo hard nodig had.

In slechts een half uur tijd wist de munt $ 600 in waarde te stijgen. Voor het eerst in een maand tijd kwam de munt weer boven de $ 7.000 uit. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 7.372. Een stijging van ruim 9,2%. De markt lijkt ineens weer snel omhoog te stijgen in plaats van de omgekeerde weg. Het lijkt erop dat de beleggers het afwachten beu zijn en de munt weer willen laten stijgen.

De officiële CoinDesk Bitcoin Prijsindex noteerde zelfs op het hoogste punt heel even $ 7.408. Deze koers hebben we al niet meer gezien sinds 10 juni. Vanwege de hoge stijging staat de Bitcoin meteen bovenaan als snelst stijgende cryptomunt van de dag. Op weekbasis heeft de munt nu al 16,19% winst te pakken volgens de Coinmarketcap. In navolging van de Bitcoin gaan uiteraard zoals we al vaker zagen de rest van de munten ook omhoog in waarde.

Laatste weken was er al veel positief nieuws over de cryptomarkt

De afgelopen twee weken kwam er regelmatig positief nieuws naar buiten over de cryptomarkt. Toch zorgde dit niet voor de gewenste uitwerking. Het lijkt er een beetje op dat beleggers aan het afwachten waren. Ze waren aan het wachten tot de Bitcoin het laagste punt bereikt had en weer ging stijgen. Na een week van stabiliteit en goed nieuws lijkt het erop dat beleggers de kans durven te wagen om nu in te stappen.

De laatste keer dat we een snelle stijging zagen zoals vandaag was alweer even geleden. Op 9 april zagen we in 30 minuten tijd de munt van $ 6.900 naar $ 8.000 gaan. Daarna ging de munt langzaam op weg naar $ 10.000, maar dit punt werd helaas nooit behaalt. Toch zijn er nu ineens goede kansen dat we de komende week richting de $ 8.000 en misschien zelfs $ 10.000 gaan.

Volume neemt eindelijk toe

De oorzaak van de stijging? Voornamelijk een stijgend volume wat al een tijdje ontbreekt bij de Bticoin. In twee dagen tijd hebben we het volume aan handelaren drie keer zien verdubbelen. De afgelopen tijd was het lage volume de voornaamste reden dat de Bitcoin niet vooruit kwam. Nu de volumes toenemen zien we weer dat grote stijgingen zoals vandaag mogelijk zijn.

Mobiele versie afsluiten