Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stijgt langzaam verder

Vandaag tonen de meeste koersen in de cryptomarkt helaas weer rode cijfers. Maar er lijkt een uitzondering te zijn die hoop geeft en dat is de Bitcoin. Als enige cryptomunt blijft de koers langzaam doorstijgen.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 11.680 en een winst van 4,27% over 24 uur tijd. Het lijkt erop dat de munt heel langzaam richting de $ 12.000 aan het kruipen is. De stijgende lijn gaat niet meer zo hard als eerst, maar er wordt nog steeds winst gemaakt op de Bitcoin en dit is absoluut positief te noemen.

Terwijl de andere cryptomunten met moeite hun hoofd boven water weten te houden noteert de Bitcoin een mooie winst. Het is niet de enige cryptomunt die een forse stijging wist te noteren. De Litecoin ging zelfs nog harder en noteert op dit moment van schrijven een winst van ruim 8%. Mogelijk profiteert deze munt ook van de verliezen bij andere cryptomunten.

Hoogste stand sinds eind januari

Op dit moment is de Bitcoin officieel de $ 11.600 voorbij. Dit betekent meteen dat de munt de hoogste stand bereikt heeft sinds 28 januari. Bijna een maand geleden stond de Bitcoin koers voor het laatst nog op $ 11.600. Daarna ging het voor de munt alleen maar verder bergafwaarts.

Doordat de Bitcoin op dit moment hard gaat en harder stijgt dan de rest heeft het ook z’n marktaandeel flink verbetert. Het lijkt erop dat beleggers weer vertrouwen beginnen te krijgen en durven te investeren in de Bitcoin. Helemaal nu de munt weer een stijgende lijn aan het volgen is.

Het is opzicht opvallend te noemen dat de Bitcoin de stijgende lijn weet door te zetten. Traditioneel gezien heeft de munt het altijd moeilijk rond het Chinees New Year. Maar het lijkt erop dat de munt zich er dit keer maar weinig van aantrekt.

Veel vraag naar de Bitcoin uit Zuid-Korea

Eén van de oorzaken van de prijsstijging van de Bitcoin ligt duidelijk in Zuid-Korea. Het is eigenlijk altijd al standaard dat de Koreanen bereid zijn om meer te betalen dan de koers waard is voor cryptomunten. Maar nu het goed gaat met de Bitcoin lijkt de vraag extra toegenomen te zijn.

De afgelopen 24 uur alleen al is het aantal beleggers in de cryptomunt uit Zuid-Korea met 5,5% gestegen. De afgelopen week is het totale aantal beleggers in de Bitcoin uit Zuid-Korea zelfs met 35% gestegen. Volgens de laatste data zouden de Koreanen inmiddels zelfs bereid zijn om ruim $ 12.300 te betalen voor een Bitcoin.

De enorme stijging uit Zuid-Korea is logisch te verklaren. Vorige week werd door de regering bekend gemaakt dat na protesten en een handtekeningenactie eventuele reguleringen uit zouden blijven. Dit zorgde direct voor het vertrouwen dat nodig was bij de Koreanen om te beleggen in de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten