Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stijgt mogelijk komende dagen weer

Verschillende analisten melden vandaag dat de technische analyses een stijging laten zien. Gisteren daalde de koers ineens hard, maar er werd al gemeld dat het aantal kopers toenam. In eerste instantie zou dit volgens analisten niets uitmaken en zou de koers gewoon dalen. Alleen nu lijkt er toch iets anders aan de hand te zijn want de koers begint ineens te stijgen.

Analisten bevestigen nu dat de volumes hoog genoeg zijn om de komende dag de koers verder te laten stijgen. De stijging zal niet alleen vandaag te merken zijn, maar ook de komende dagen. Vandaag is de stijging relatief klein met nog geen 1%. Aan de andere kant is het een stijging en geen daling. Dit is natuurlijk al positief na het nieuws van gisteren.

Eigenlijk begint de Bitcoin koers een beetje verwarrend te worden. Een paar dagen terug lieten analisten weten dat de koers gelijk is met eind mei begin juni. Er was 10 dagen spraken van een kleine stijging en stabiliteit. Op dag 11 ging de koers hard onderuit. Hetzelfde zagen we gisteren gebeuren toen dag 11 aanbrak. De koers daalde van $ 6700 naar $ 6.260. Analisten voorspelde een koers onder de $ 6.000, maar deze extreme daling bleef uit. De koers ging vandaag zelfs stijgen en dit houdt mogelijk de komende dagen aan.

Stijging is nog geen zekerheid

Gisteren daalde de Bitcoin van $ 6.700 naar $ 6.260. Een garantie voor een verdere daling leek eraan te komen. Toch zagen we al meteen dat de koop volumes flink toenamen. Dit zorgde er vandaag voor dat de Bitcoin terug kwam boven de $ 6.300. Op dit moment van schrijven is de koers zelfs $ 6.381.

Ondanks de stijging en de grafieken is het nog geen garantie voor succes. Er zijn genoeg analisten die de omgekeerde weg verwachten. Ze denken dat de koers ineens kan omslaan en alsnog onder de $ 6.000 schiet. De munt zou dan de $ 6.000 grens kunnen gaan testen en zelfs naar $ 5.755.

Toch zien we op het korte termijn dat de Bitcoin met succes de $ 6.000 grens verdedigd en zelfs stijgt. Dit maakt het voor de dalende lijn lastiger om de munt onder de $ 6.000 grens te krijgen. Als de munt voldoende volume weet te verzamelen zien analisten de munt wel stijgen naar $ 6.832 in de komende dagen.

Mobiele versie afsluiten