Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stijgt weer terug tot boven de $ 4000

De Bitcoin bewijst weer opnieuw dat het een blijvertje is. Elke keer als analisten de cryptomunt doodverklaren keert de munt weer terug. Dipjes van $ 1000 lijken heel normaal te zijn en de munt hersteld altijd weer opnieuw. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers weer gewoon boven de $ 4000.

Nadat het nieuws over de sluiting in China naar buiten kwam ontstond er blinde paniek op de markt. Beleggers die bang waren dat de markt nu ging instorten verkochten massaal hun munten. Voor het eerst in maanden daalde de munt tot onder de $ 3000. Vorige week stond de koers zelfs op de laagste stand sinds 5 augustus.

Een paar dagen later lijkt de koers zich weer helemaal te herstellen. Een verschijnsel dat we de afgelopen tijd al vaker gezien hebben bij de Bitcoin. De cryptomunt is 33% in waarde gestegen in de afgelopen 3 dagen. Een flink aanal beleggers heeft ook geprofiteerd van de lage stand en weer munten ingekocht.

Exacte oorzaak dip onbekend

Het werd vooral aangenomen dat mogelijk de ban vanuit China een reden zou zijn dat de koers instort. In het verleden hebben we al vaker gezien dat slecht nieuws een enorme invloed kan hebben op de koers. Ondanks het slechte nieuws is de munt alweer hersteld waardoor het de vraag is of dit echt de oorzaak was.

Nadat het dieptepunt van $ 2980 bereikt werd steeg de munt constant. In het weekend werd de $ 3500 en $ 3800 aangeraakt en op dit moment van schrijven staat de koers boven de $ 4000. Je zou kunnen zeggen dat de munt z’n dip weer te boven gekomen is.

Analisten verwachten dat de munt weer terug kan gaan naar een recordhoogte. Een stand van $ 5000 of meer zou haalbaar moeten zijn in de komende weken. Het is alleen nog onzeker om te zeggen of dit echt het doel gaat worden voor het resterende jaar. Het zou ook kunnen dat de koers zich gaat stabiliseren rond de $ 4500 net als een paar dagen geleden.

Mobiele versie afsluiten