Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers test opnieuw z’n limiet uit

Gisteren werd de belangrijke SegWit update uitgevoerd. Met deze update zou de Bitcoin meer kansen hebben om te groeien. Transacties zouden sneller verlopen en de cryptomunt zou niet meer tegen z’n hoogtepunt aanlopen. Het vorige record stond op $ 4500 en beleggers hadden het idee dat dit het limiet was.

De vorige keer dat de $ 4500 bereikt werd ging het al snel berg afwaarts met de munt. Op een gegeven moment stond de koers zelfs rond de $ 3600. Een koers die we niet graag zien bij de munt. Gelukkig werd de update gisteren officieel uitgerold en zal deze vandaag overal actief zijn. Het gevolg is dat de munt opnieuw met z’n grenzen gaat spelen.

Dit keer gaat het niet meer met honderden dollars tegelijk maar elk uur kruipt de munt dichterbij de $ 4500. Op dit moment van schrijven staat de munt op $ 4382. Van de Bitcoin is het algemeen bekend dat de munt vooral goed verkoopt in het wekend. Mogelijk gaan we dit weekend weer een nieuw record zien of flirten met de $ 4500.

Bitcoin werd de laatste dagen beïnvloed door Bitcoin Cash

De afgelopen dagen werd de Bitcoin koers regelmatig beïnvloed door Bitcoin Cash. Deze cryptomunt is een afsplitsing van de huidige munt. Het enige voordeel is dat hier de transacties nog wel snel verlopen en er meer ruimte voor groei is. Dit probleem lijkt nu opgelost te zijn nu de update is uitgerold.

Toch lijkt de concurrentie nog steeds aanwezig te zijn. Helemaal nadat het afgelopen weekend miners massaal overstapten op Cash. Deze munt zou eenvoudiger te minen zijn en hierdoor een stuk lucratiever zijn. Het gevolg was bijna een koers van $ 1000 per munt. Daarna zakten de munt weg tot onder de $ 700. Op dit moment van schrijven staat de munt op $ 645.

De concurrentie van Bitcoin Cash lijkt wat minder groot te zijn op dit moment. De munt heeft weer terrein moeten inleveren nu de update is uitgerold. Beleggers denken dat er nu wel weer mogelijkheden zijn om te groeien. Helemaal nu de transacties weer sneller moeten verlopen en het limiet niet meer bereikt is. Voor beleggers is dit uiteraard een enorme uitkomst! De update wordt niet voor niets een grote mijlpaal genoemd in de historie van de munt.

Miners van Bitcoin worden overgehaald te blijven minen

Ondertussen lijkt er wel een strijd te zijn losgebarsten tussen de miners van de nieuwe en oude munten. De oude munten zouden veel lastiger te kraken zijn. Logisch want de munt is een stuk ouder. Het enige probleem is dat de munt hierdoor niet meer zo winstgevend is als Cash helemaal vanwege de hoge stroomkosten.

Minen kost een hoop geld en brengt volgens de miners steeds minder op. Helemaal als je met veel geld één zoveelste Bitcoin per maand kraakt. Bij Cash krijg je soms wel 2 munten per maand. Dit maakt het op dit moment lucratiever om te minen voor Cash. Doordat een groot aantal miners afgelopen weekend besloten te switchen vloog de koers omhoog.

Wat zijn de verwachtingen de komende dagen?

Het is heel lastig voorspellen wat er de komende dagen gaat gebeuren. Er wordt nog steeds verwacht dat de Bitcoin mogelijk de $ 4500 voorbij gaat. Dit werd vorige week ook gezegd, maar de munt staat er nu wel beter voor. Er is namelijk een update geweest die de capaciteit kan verhogen. Logisch dus dat beleggers mogelijk weer gaan investeren in de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten