Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers tikt heel even de $ 8.400 aan

Het aantal beleggers in de Bitcoin is de afgelopen dagen fors toegenomen. De munt lijkt weer te herstellen. Vooral na de positieve berichten in het nieuws waarbij de Bitcoin $ 1.000 in een half uur in waarde steeg is er weer interesse in de munt. Er zijn weer verschillende beleggers in de munt gestapt die hopen op het korte termijn winst te maken.

Iets eerder op de dag wist de Bitcoin heel even de $ 8.450 aan te tikken. In het weekend dook de Bitcoin al even naar $ 8.458. Alleen daarna corrigeerde de munt richting de $ 8.100. Nadat dit punt aangetikt werd ging de munt vandaag weer even terug naar de $ 8.450 om vervolgens weer opnieuw te corrigeren naar onder de $ 8.000. Dit duurde maar heel even want op dit moment van schrijven staat de munt weer boven de $ 8.000.

Mogelijk schommelt de Bitcoin een beetje heen en weer door beleggers die op het korte termijn winst willen maken. Na het bereiken van de $ 8.450 besluiten ze hun geld eruit te halen, waardoor de munt weer even terugzakt. Dit verschijnsel zien we wel vaker als de munt enorm in waarde is gestegen. Hetzelfde kat en muis spelletje zien we ook vandaag weer na het bereiken van de $ 8.400.

Cryptomarkt passeert $ 300 miljard

Mede dankzij de Bitcoin vaart ook de rest van de cryptomarkt mee op het succes. Eindelijk tikt de munt weer een bedrag boven de $ 300 miljard aan. Op dit moment van schrijven is de markt zelfs $ 321 miljard waard. Bitcoin domineert nog steeds met een marktwaarde van ruim 42%.

Maar ook andere cryptomunten doen het goed en pakken weer wat marktaandeel terug. Ethereum staat zelfs boven de $ 500 terwijl eerst de $ 400 al een uitdaging was. De munt toont dus duidelijk tekenen van herstel. Ripple volgt met een koers van $ 0,64. Gisteren ging de munt zelfs even richting de $ 0,70. Hiermee lijkt het er dus op dat de cryptomarkt de weg naar herstel is ingeslagen.

Bitcoin moet nu de $ 8.500 gaan verslaan

De $ 8.500 lijkt voor de Bitcoin weer een psychologisch kruispunt te zijn waar de munt overheen moet. Tot die tijd zal de munt steeds weer richting de $ 7.000 terugvallen. De munt moet echt even over deze drempel om de stijging door te pakken.

Toch hoeven beleggers zich nog geen zorgen te maken als de Bitcoin even iets terugvalt. Alleen als de munt onder de $ 7.700 duikt moeten beleggers zich zorgen gaan maken. Maar een paar schommelingen tussen de $ 7900 en $ 8500 zijn geen probleem voor de munt.

Volgens analisten kan er een nieuwe groep beleggers toetreden als de munt boven de $ 8.500 uitkomt. Als beleggers deze drempel overgaan kunnen we een nieuwe stijgende lijn verwachten. Het is dus voor beleggers te hopen dat de munt snel weer de draad oppakt na een rustige maandag.

In ieder geval is er één ding zeker en dat is dat de verhalen en geruchten rond de Death Cross niet kloppen. Deze Death Cross zou het einde van de Bitcoin aankondigen. Een paar weken terug werd dit punt bereikt. Gelukkig voor de meeste beleggers zit de munt nu weer in de lift en is het einde van de munt nog niet bereikt.

Mobiele versie afsluiten