Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers twijfelt tussen stijgen of dalen

Ondanks dat de Bitcoin koers nog steeds enorm hoog staat lijkt de Bitcoin koers op dit moment te twijfelen. De munt weer niet goed of deze moet stijgen of dalen. De koers vertoont namelijk tekenen van uitputting. Dit is logisch want de munt is gigantisch gestegen in slechts een paar weken tijd.

Volgens de BPI prijs index van de Bitcoin wordt de munt op dit moment verhandeld rond de $ 16.850. Maar regelmatig daalt de munt een paar honderd dollar om vervolgens weer terug te stijgen naar de $ 16.850. De totale stijging in de afgelopen 24 uur is klein en soms staat de koers zelfs even op verlies. Dit is een groot contrast met de afgelopen dagen waarin de koers wel hard steeg. Daarnaast is het een groot contrast met andere cryptomunten die wel hard stijgen.

Als voorbeeld is de Ripple in de afgelopen 24 uur met 67% gestegen. Ethereum doet ook goede zaken en pakt 25% winst in de afgelopen 24 uur. Het ziet er dus naar uit dat de Bitcoin koers op dit moment een beetje is uitgeblust. De munt lijkt op zoek te zijn naar een middenweg tussen stijgen of dalen.

Prijsstijgingen bij andere cryptomunten kunnen nieuwe beleggers trekken

Ondanks dat de Bitcoin vandaag even een slechte dag heeft kunnen er wel nieuwe beleggers aangetrokken worden. Het succes van andere cryptomunten zorgt ervoor dat er veel nieuw geld in de munten gestopt wordt. Er is een kans aanwezig dat een deel van de beleggers hun geld inlegt op de Bitcoin. Uiteindelijk zal de munt hiervan profiteren en weer stijgen.

Aan de andere kant is de Bitcoin koers juist zo enorm gestegen door de komst van Bitcoin Futures. Alleen als Futures op verlies staan kan het beleggers een hoop geld gaan kosten. Het zou een logische reactie kunnen zijn dat een groot aantal beleggers na hun eerste verlies eruit stapt.

Wat tonen de prijs analyses op dit moment aan?

Een paar dagen terug waren de prijs analyses enorm positief gestemd. Volgens de analisten was het een kwestie van tijd voordat de Bitcoin koers de $ 20.000 zou aantikken. Nu denken de analisten echter dat het allemaal wat langer gaat duren dan gedacht.

Op het korte termijn lijkt het erop dat de stijgende lijn even onderbroken gaat worden. De Bitcoin kan even wat stoom verliezen door de enorme stijgingen in de afgelopen dagen. De munt zou zelfs even kunnen dalen naar de $ 15.400.

Volgens analisten zou de munt weer in de stijgende lijn terecht komen als de Bitcoin koers boven de $ 18.149 uitkomt vandaag. De kans dat de munt zover gaat komen wordt alleen klein geschat. Vooral gezien de munt eerder richting de $ 16.000 aan het zakken is. Mocht de munt wel op $ 18.149 eindigen, dan wordt de deur opengezet voor een nieuwe rally naar $ 19.697. Uiteindelijk zou dan de $ 20.000 binnen handbereik zijn.

Analisten zien nog wel op het lange termijn een stijgende lijn. Dit betekent dat het nog steeds mogelijk is dat voor het einde van het jaar de $ 20.000 wordt aangetikt. Alleen als de koers vandaag eindigt onder de $ 16.750 dan is de kans groot dat de munt even richting de $ 15.400 gaat. Een echte dalende lijn wordt pas zichtbaar als de munt onder de $ 14.000 eindigt, maar die verwachting is er niet.

Mobiele versie afsluiten