Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers valt nog verder weg, maar hoe ver kan de koers nog dalen?

Liefhebbers van de Bitcoin hebben vandaag opnieuw een tegenslag te verduren. De Bitcoin koers dook vandaag opnieuw naar beneden. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 16.684 met opnieuw een flink verlies.

Terwijl op 17 december er nog officieel een nieuw record werd gevestigd. De cryptomunt wist een nieuw record aan te tikken van $ 19.783. Het record duurde niet heel lang want al snel ging de munt flink onderuit. Ondanks dat het volume flink is toegenomen zijn er teveel beleggers die hun cryptomunt verkopen.

Een mogelijke oorzaak ligt bij het succes van de Altmunten. Bitcoin Cash lijkt de grootste concurrent van de munt te worden. Zelfs de oprichter van de Bitcoin liet deze week weten dat hij z’n munten verkocht heeft en in Bitcoin Cash gestopt heeft. In deze munt zit nog de meeste rek om te groeien. Het gevolg is een uitverkoop van Bitcoins waar Bitcoin Cash de meeste profijt van lijkt te hebben. Beleggers vragen zich inmiddels af hoe ver de Bitcoin koers nog kan dalen.

Hoe laag kan de Bitcoin koers nog zakken?

De vraag die veel beleggers stellen is hoe laag de Bitcoin koers nog kan dalen. Er zijn analisten die denken dat als de Bitcoin uitverkoop echt op stoom begint te komen de munt flink kan dalen. De koers zou zelfs kunnen zakken naar $ 11.000. Voor beleggers die op dat moment willen instappen is dit een grote kans. Helemaal als de Bitcoin koers daarna weer stijgt naar de $ 12.000.

De eerste technische analyses laten al zien dat de daling van vandaag de koers inzet om in ieder geval de $ 14.000 te bereiken. De correctie die we de afgelopen dagen gezien hebben is dus nog maar het begin van de daling. Helemaal als Bitcoin Cash maar in waarde blijft stijgen is het einde nog lang niet inzicht voor de Bitcoin beleggers.

Analisten denken dat de munt zelfs richting de $ 11.000 kan zakken. Als dit gebeurd zal het keerpunt absoluut op $ 11.280 liggen. Als dit punt bereikt wordt zal de koers sowieso weer terug omhoog gaan. Toch kan de Bitcoin koers ook nog herstellen. De munt zou dan weer terug kunnen gaan naar $ 18.860.

Als het herstel wordt ingezet zou de Bitcoin koers zelfs nog terug kunnen richting de $ 20.000. Alleen door het succes van Bitcoin Cash is het de vraag hoe lang dit nog gaat duren. Dit kan namelijk langer gaan duren dan verwacht was door analisten.

Mobiele versie afsluiten