Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verbreekt het $ 12.000 record

Gisteren lieten we al weten dat de Bitcoin koers hard op weg was om het $ 12.000 record te verbreken. Niet veel later wist de munt officieel het record neer te zetten. Dit is een nieuw hoogtepunt in de koers en een psychisch record dat verbroken werd.

Alleen analisten lieten weten dat de $ 12.000 een tijdelijk record zou zijn. De munt zou daarna snel corrigeren want dit zit er al een aantal dagen aan te komen. Dit zou ook gezond zijn voor de koers. Alleen de munt lijkt nog niet te denken aan stoppen. Op dit moment van schrijven is de Bitcoin koers zelfs op weg naar de $ 13.000. De Bitcoin koers staat zelfs op $ 12.858.

Officieel is Bitcoin nu in totaal $ 218 biljoen waard en is er een winst gemaakt van 1200% in een jaar tijd. De munt is zelfs twee keer zoveel waard als Goldman Sach. Dit is toch wel één van de belangrijkste beleggingsbedrijven ter wereld.

Bitcoin koers wil opnieuw alle records verbreken

Gisteravond laat werd het nieuwe Bitcoin koers neergezet. Op dat moment was het in Azië woensdagochtend geworden. De Aziatische markt zag z’n kans schoon om weer flink te investeren. Vooral toen ze zagen dat de munt dichtbij de $ 12.000 stond.

De munt bereikten rond 00.00 gisteravond het hoogtepunt en ging daarna vrolijk door. Al snel werd er een record neergezet van $ 12.684 en een record van 8,5%. Dit was eerder op de dag vandaag want inmiddels hikt de koers zelfs al tegen de $ 13.000 aan.

Enorme groei Bitcoin koers zorgt voor kritiek uit de financiële wereld

Als het slecht gaat met de Bitcoin koers komt er kritiek, maar ook als het goed gaat komt er veel kritiek uit de financiële wereld. Veel bedrijven waarschuwen voor de Bitcoin als belegging. Het zou een bubbel zijn die elk moment klapt. Dit horen we al vanaf het moment dat de Bitcoin koers de $ 1000 aangeraakt heeft. Daarna wist de munt nog vele records te verbreken zonder te klappen.

Een voorbeeld van kritiek komt van Stephen Roach. Hij heeft gestudeerd aan de Yale universiteit en is econoom bij Morgan Stanley. Morgan Stanley staat bekend om hun negatieve mening tegenover de Bitcoin. Zo deelt ook Stephen Roach deze mening. Hij laat weten enorm sceptisch te zij over de Bitcoin en investeren in de cryptomunt. Volgens hem is het pure gif waar beleggers in investeren. Het is een gevaarlijke speculatieve bubbel die straks een enorme explosie gaat veroorzaken.

Als econoom analyseert hij regelmatig koersen van aandelen. Hij ziet hierbij zelden een koers die verticaal loopt in waarde stijging. De Bitcoin koers loopt volgens hem alleen maar verticaal en dit geeft aan hoe gevaarlijk een belegging in de munt is.

Positieve geluiden uit de aandelenmarkt

Ondanks de negatieve verhalen van analisten en de financiële wereld zijn er ook positieve verhalen te melden. Een aantal grote beleggingskantoren gaan bijvoorbeeld binnenkort Futures in Bitcoins aanbieden. Hiermee tonen ze aan dat ze meegaan in de enorme vraag in de munt. Beleggen in Bitcoins moet hiermee ook voor het gewone publiek toegankelijk worden.

Wie er uiteindelijk gelijk heeft over de bubbel is natuurlijk nog maar de vraag. Tot nu toe is de bubbel nog steeds niet geklapt en blijft de Bitcoin maar in waarde stijgen. Toch moeten we ook niet bang zijn voor een correctie want die zit er nu al een tijdje aan te komen.

Mobiele versie afsluiten