Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verbreekt $ 16.000 record

In slechts een paar dagen tijd wist de Bitcoin koers duizenden dollars in waarde te stijgen. Vandaag werd zelfs officieel een record neergezet van $ 16.000. Dit duurde alleen niet lang want al snel ging de koers iets naar beneden na het bereiken van de $ 16.000. Het officiële record staat nu op $ 16.050.

Ondanks dat er waarschuwingen zijn dat de Bitcoin een bubbel begint te worden van serieuze omvang lijkt niemand zich er iets van aan te trekken. Zolang niemand zich iets van dit nieuws aantrekt blijft de koers maar records verbreken. Vooral bij een cryptomunt is dit logisch omdat het gaat op basis van vraag en aanbod. Zolang er veel vraag blijft in de munt blijft de koers record na record verbreken.

Het is belangrijk dat er vertrouwen in de Bitcoin koers blijft. Zolang er vertrouwen in de munt is zal de koers records kunnen blijven verbreken. Het wordt pas gevaarlijk op het moment dat er geen vertrouwen meer is in de munt. Tot die tijd zouden beleggers zich geen zorgen hoeven te maken over een bubbel. Toch is het wel belangrijk dat beleggers voorzichtig te werk gaan en niet geld gaan lenen om te beleggen. Beleg echt alleen met geld dat je overhebt en kan missen als de koers zou klappen.

Vanmiddag was er zelfs een transactie van $ 19.000

Extra bizar was een transactie die vanmiddag werd gedaan. Er was iemand die op de zaken vooruit liep en $ 19.000 voor z’n Bitcoins vroeg. Gezien het een vraag en aanbod spel is werd de munt nog verkocht voor dit astronomische bedrag ook. Dit is een koersstijging van $ 7.000 in slechts twee dagen.

Het ging helaas wel om slechts één transactie want het officiële record staat iets lager. De $ 16.050 is de officiële prijs waar de munten vanmiddag allemaal voor weggingen. Het gaat dus niet om de bizarre prijzen die ineens vanmiddag gevraagd werden. Dit ging om een belegger die nog iets vooruit liep op de zaken.

De transactie werd gedaan bij Coinbase. Coinbase loopt vaak iets vooruit op de zaken en verkoopt Bitcoins vaker voor een hogere prijs dan de marktprijs. Na de transactie van $ 19.000 viel de koers direct 12% in waarde terug naar $ 16.800. Dit is ook hoger dan het officiële Bitcoin koers record.

Bitcoin koers behoort tot de grootste aandelen ter wereld

Volgens Coin Market Cap is de Bitcoin nu totaal bijna $ 272 biljoen waard. Door dit gigantische bedrag behoort de koers tot de top 20 grootste aandelen ter wereld. Een record waarvan de makers vast nooit gedacht hadden dat ze er tussen zouden staan. Helemaal niet als er bedacht wordt dat de munt vorig jaar rond deze tijd nog niet eens $ 1000 waard was.

Ondanks het positieve nieuws is nog lang niet iedereen positief over de munt. Financiële instellingen blijven maar waarschuwen dat het om een bubbel gaat die elk moment kan klappen. Het is uiteindelijk natuurlijk de vraag wie er gelijk gaat krijgen. De Bitcoin is al 9 jaar lang een bubbel en tot nu toe erg succesvol.

Toch denken sommige dat de Bitcoin koers aan het einde van het jaar de $ 40.000 kan aantikken. Als het met de snelheid van de afgelopen dagen gaat is dit zeker weten goed mogelijk.

Mobiele versie afsluiten