Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verbreekt $ 6500 barrière

Een nieuwe psychologische barrière is vandaag doorbroken door de Bitcoin koers. Op de dag dat de nieuwe update uitgerold wordt verbreekt de munt direct weer records. De hele week loopt het al lekker met de Bitcoin koers. Eerst werd de $ 6300 grens doorbroken en gisteren nog de $ 6400. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 6557.

Het is voor het eerst in de historie van de Bitcoin koers dat de munt boven de $ 6500 staat. Ondanks dat het record net verbroken is lijkt er nog geen einde te komen aan de stijgende lijn. De hoge Bitcoin koers smaakt naar meer en beleggers die even twijfelde vanwege de update op 1 november besluiten om vandaag toch weer in te stappen. Het gevolg is een nieuw record voor de Bitcoin. Tot nu toe wist de munt vandaag alweer een winst te maken van 1,7%. Een winst van 4% is misschien zelfs haalbaar voor vandaag.

Cryptomunten behalen een nieuw record

Niet alleen de Bitcoin verbreekt een record met een nieuwe koers. Vanwege de hoge waarde van de Bitcoin op dit moment staat de totale cryptomarkt nu op $ 184 biljoen. Dit is een nieuw record voor alle cryptomunten samen. Coinmarket die alle koersen van cryptomunten bijhoudt maakte dit vandaag bekend.

De Bitcoin is namelijk niet de enige koers die flink aan het stijgen is. De grote rivaal Bitcoin Cash is ook flink in waarde gestegen. De munt doet het al de hele week goed en pakt er vandaag nog een leuke winst bovenop. De munt bereikt zelfs een koers van $ 492. De Bitcoin Cash koers is hiermee gestegen met 9,3%.

Beleggers trekken zich weinig aan van negatief nieuws

De hoge Bitcoin koers bewijst wel weer dat de beleggers zich nog weinig aantrekken van negatief nieuws. De afgelopen maanden was de Bitcoin koers nog enorm beïnvloedbaar door negatief nieuws. Als er negatief nieuws naar buiten kwam kon de munt zomaar honderden dollars dalen. Maar de afgelopen week bewees de munt dat ze inmiddels wel tegen een stootje kunenn.

Zo kwam Vietnam de afgelopen week met het nieuws naar buiten dat ze de Bitcoin gaan verbannen. Nieuws wat uit China voor een enorme ophef zorgde gaf nu geen enkel effect. Daar kwam ook nog eens een nieuwe splitsing en update overheen. In juli zagen we de Bitcoin koers kelderen door het nieuws over een mogelijke splitsing. Uiteindelijk kwam de koers hier overheen, maar het heeft veel tijd gekost.

Deze week kwam er regelmatig negatief nieuws over de Bitcoin naar buiten. Er waren ook verschillende analisten die de munt opnieuw oplichting noemde. Vroeger had dit soms effect op de koers afhankelijk van wie het nieuws naar buiten bracht. Maar deze week lijken beleggers zich nergens meer wat van aan te trekken en blijven ze investeren in de Bitcoin.

Verschillende nieuwe beleggers bij de Bitcoin

Eén van de redenen waarom de Bitcoin koers flink in waarde stijgt heeft te maken met het aantal nieuwe beleggers. Deze is flink toegenomen de afgelopen week. Er zijn meer beleggers bijgekomen uit Zuid-Korea, Japan en Amerika. De oorzaak van het toenemende aantal beleggers zou te maken kunnen hebben met de release van Bitcoin Gold. Deze munten worden gratis weggeven aan Bitcoin eigenaren.

Een andere reden is dat de Bitcoin gewoon in populariteit is toegenomen. Er wordt steeds vaker op de munt gezocht en hoe het mogelijk is om erin te beleggen. Dit zou absoluut kunnen zorgen voor de stijgende waarde. Helemaal als steeds meer beleggers horen over de stijgende koers. Ze willen dan mee profiteren door munten aan te schaffen.

Mobiele versie afsluiten