Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verliest ruim 25% van recordprijs

Het lijkt erop dat de gifbeker nog niet leeg is voor de Bitcoin. De munt verloor vandaag meer dan 25% van het vorige prijsrecord. Op dit moment van schrijven staat de munt zelfs onder de $ 14.000. De huidige Bitcoin koers ligt op $ 13.956. Toch voorspelden we gisteren al dat de munt zomaar zou kunnen terugzakken naar $ 11.000.

Zondag zag het er nog goed uit voor de Bitcoin koers. De munt ging flink omhoog en werd al stiekem gefluisterd dat misschien de $ 20.000 aangetikt kon gaan worden. De hoop ging al snel verloren nadat de munt een paar keer flink onderuit ging in de afgelopen dagen.

Terwijl een succesvol 2017 tot een einde begint te komen begint de Bitcoin flink volatiel te worden. Toch is het niet heel vreemd dat de munt zo volatiel is. De afgelopen weken is de munt extreem hard in waarde gestegen. Het is dan logisch dat de munt met maximaal 50% corrigeert. Op dit moment van schrijven staat de correctie nog niet op 50%. Er is dus nog steeds hoop dat de munt eruit klimt.

Analisten zijn nog steeds positief over volgend jaar

Ondanks dat de Bitcoin koers nu naar beneden gaat zijn analisten nog steeds positief over volgend jaar. In 2018 kunnen we weer nieuwe stromen met geld gaan verwachten. Beleggers zullen de munt niet laten zakken naar $ 11.000, maar er weer volop geld instoppen. De stijging zal ervoor zorgen dat nog meer beleggers instappen en het cirkeltje is weer rond.

Er zijn Bitcoin-experts die denken dat de Bitcoin koers in 2018 boven de $ 20.000 uitkomt en misschien zelfs wel naar de $ 50.000 stijgt. Het kan dan slim zijn om op het laagste punt in te stappen. Dit is alleen niet zonder risico want de koers kan natuurlijk atlijd verder zakken in plaats van stijgen.

Toch heeft de Bitcoin koers al vaker laten zien dat na een flinke correctie de prijs meestal weer omhoog schiet. Na een flinke correctie zet de Bitcoin meestal binnen twee weken een nieuw prijsrecord neer. Wie weet kunnen we dan eindelijk de $ 20.000 als nieuw record noteren.

Deze analyse is niet bedoelt als beleggingsadvies. De extreme koersschommelingen van cryptomunten bewijst wel dat er grote risicos zitten aan het beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta.

Mobiele versie afsluiten