Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verpulvert elk record met $ 7300

Gisteren hadden we al het vermoeden dat het $ 7000 record verbroken kon worden. Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn dat de cryptomunt een koers had van $ 7000. Vandaag lijkt de munt echt elk record te verpulveren. Op dit moment van schrijven staat de koers zelfs op $ 7379. Het lijkt er zelfs op dat de munt hard op weg is naar de $ 7500.

Er waren al een aantal analisten die het vermoeden hadden dat de Bitcoin mogelijk naar de $ 7000 kon stijgen dit jaar. Dit werd alleen geroepen toen de munt regen de $ 5000 aan het aanhikken was. Niemand kon verwachten dat de munt in slechts een week tijd met honderden dollars per dag kon stijgen. Beleggers zien zelfs nu hun kans schoon dat misschien de $ 10.000 dit jaar nog gehaald gaat worden.

Het is dan ook niet heel vreemd dat het nieuws de afgelopen dagen vol staat met Bitcoin nieuws. De munt is hard op weg om nieuwe records te verbreken. Kritische analisten zien het met lede ogen aan. Ze denken dat het einde voor de munt nabij was. De koers zal volgens hun elk moment gaan klappen. Bijzonder want deze uitspraak werd ook gedaan toen de koers naar de $ 4000 ging. Inmiddels is de munt hard op weg om zelfs de $ 4000 Bitcoin koers te verdubbelen.

Bitcoin koers is verdubbeld met half september

Half september klinkt ver weg, maar is nog maar 1,5 maand geleden. De Bitcoin Koers stond toen nog maar op $ 3500. Met $ 7000 is de koers in 1,5 maand tijd verdubbeld in waarde. Dit geeft wel weer aan hoe hard de munt gestegen is in de afgelopen weken. Sterker nog begin september stond de Bitcoin er helemaal niet goed voor.

Speculaties dat het einde van de Bitcoin nabij zou zijn zorgde voor een enorme koersdaling. Beleggers haalde allemaal hun geld weg in de angst dat het einde nabij was. Maar het einde lijkt nog lang niet nabij nu er opnieuw records verbroken wordt. Het lijkt erop dat de Bitcoin koers wil laten zien dat ze zich niets meer aantrekken van al het negatieve nieuws en lekker doorgaan met groeien.

Waardoor ontstaat de run op de Bitcoin?

Het is eigenlijk altijd lastig om te bepalen waarom de Bitcoin zo enorm in prijs stijgt. De munt bestaat eigenlijk puur op basis van vertrouwen. Als er geen vertrouwen meer in de munt zou zijn kan die knappen. Maar zolang er vertrouwen is in de munt is het einde nog lang niet inzicht.

Extra vertrouwen kwam er op 1 november met een nieuwe mega update voor de Bitcoin. In eerste instantie zou dit met een splitsing zijn, maar deze lijkt nu van de baan te zijn. We zijn al een paar dagen verder en de splitsing is er nog steeds niet. Het lijkt er dus op dat we het voorlopig met de Bitcoin en Bitcoin Cash moeten doen. De nieuwe update pakt tot nu toe super uit voor de Bitcoin. De Blockchain is vergroot, waardoor transacties sneller verlopen. Dit maakt de munt nu nog beter een valuta om mee te betalen. Mogelijk dat deze update net als op 1 augustus voor een nieuwe run gezorgd heeft.

Bitcoin Cash profiteert mee!

Niet alleen de Bitcoin staat er goed voor, maar ook de afsplitsing Bitcoin Cash. Miners lieten al weten dat van elke Bitcoin die ze nu minen ze Bitcoin Cash munten kopen. Dit lijkt voor Bitcoin Cash goed uit te pakken. Op dit moment van schrijven is Bitcoin Cash alleen vandaag al met 13,84% in waarde gestegen. De munt staat op $ 655.

Toch heeft Bitcoin Cash nog een lange weg te gaan om het oude record van $ 1000 te verbreken. Maar zoals het er nu aan toe gaat hoeft het niet lang te duren voordat Bitcoin Cash nieuwe records gaat verbreken.

Mobiele versie afsluiten