Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verslaat alle records

Gisteren was er al hoop dat de Bitcoin koers richting de $ 5000 zou gaan. Vandaag verbrak de koers alle records. Het laatste record stond op $ 5000. Donderdag steeg het record tot ver boven de $ 5000. Op dit moment van schrijven is de koers met bijna 10% gestegen tot $ 5300. Een nieuw record voor de Bitcoin die nooit verder kwam dan $ 5000.

Gisteren nog werd er gemeld dat de makers probeerde te voorkomen dat de munt boven de $ 5000 zou komen. Het zou simpelweg niet mogelijk zijn om de waarde hoger te laten stijgen. Door dit gerucht zakten de koers zelfs even terug naar $ 4770. Prijsanalyses toonde aan dat de munt zeker weten boven de $ 5000 kon uitkomen. Alleen dan moest de munt gisteravond wel positief afsluiten. Gelukkig eindigde de koers positief en vandaag werden er opnieuw records verbroken.

Ruim 23 procent in waarde gestegen in slechts een maand tijd

Op 5 september stond het vorige record van de Bitcoin koers in de boeken geschreven. De munt had een waarde gehaald van $ 5013. Niet lang na het behalen van dit record ging de koers onderuit tot onder de $ 3000. Gelukkig ging de koers zichzelf al snel weer herstellen. Vergeleken met een maand geleden staat de koers alweer 23 procent hoger. De afgelopen week steeg de koers met 18,75%.

De oorzaak van de vorige daling had te maken met het nieuws uit China. Gelukkig is dit nieuws aardig gezakt en beseffen de meeste beleggers dat er geen nieuwe drop aankomt. Vooral niet omdat het aandeel beleggers vrij klein is in China. Het effect van Chinezen die hun munt verkopen zal klein zijn. Daar komt nog eens bij dat het mogelijk om een tijdelijke ban gaat. Het zou dus goed kunnen dat de munt weer vrijgegeven wordt in de komende maanden.

Wat is de oorzaak van de stijging?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor we een stijging konden verwachten. Eén van de oorzaken is dat de Bitcoin steeds meer erkend wordt als officiële munt. Goldman Sachs kwam pasgeleden met het gerucht naar buiten dat ze een speciale Bitcoin desk gaan openen. Rijke beleggers kunnen hier naartoe om hun geld door Goldman Sach in de Bitcoin te laten beleggen. Het toont opnieuw aan dat er interesse is in de Bitcoin vanuit een grote markt.

Verder zijn de analyses van de Bitcoin prijs zeer positief te noemen. Een stijging naar $ 5000 zit er al weken in en ook de toekomst lijkt er goed uit te zien. De komende tijd zijn er geen aanwijzingen dat de koers nog gaat dalen. Het ziet er dus nog niet naar uit dat de zogenaamde bubbel gaat klappen.

De Bitcoin staat op dit moment zelfs 161,8% hoger dan het laagste punt dit jaar in april. Analisten zien dezelfde stijgingen in de koers als we ook zagen in juni en augustus. Het zou dus goed kunnen dat we binnenkort een nieuw record van $ 5500 kunnen opschrijven. De trend op het lange termijn is zelfs stijgend. Het zou dus zomaar kunnen dat er nog meer records gaan sneuvelen. Vooral dit jaar weet je het nooit met de Bitcoin. Het zou zomaar kunnen dat de munt richting de $ 6000 gaat in de komende dagen of weken.

Mobiele versie afsluiten