Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers: Waarom is er zo weinig verandering?

Als we verspreid over een week tijd kijken is er eigenlijk vrij weinig gebeurt. Een week geleden steeg de Bitcoin koers naar $ 7.700. Een week later zitten we weer precies op dezelfde koers. Er was soms een dip van een paar honderd, maar dit werd ook weer hersteld. De grote correctie die voorspelt was is eigenlijk uitgebleven en het is de vraag wat er nu gaat gebeuren.

Analisten buitelen over elkaar heen als het gaat om de toekomst van Bitcoin. Het lijkt erop dat eigenlijk niemand er over uit weet te komen wat er aan de hand is met de munt. Maar vooral niemand lijkt op dit moment de juiste voorspelling te kunnen doen voor de cryptomunt. Het lijkt erop dat gewoon niemand weet wat er nu precies aan de hand is. Wij besloten daarom onderzoek te doen en onze eigen conclusies te trekken.

Te weinig volume voor Bitcoin

De Bitcoin probeert telkens weer een paar honderd te stijgen. Maar de echte kracht lijkt het de munt op dit moment te ontbreken. De munt weet niet door te zetten en te stijgen naar een hoger niveau. De voornaamste reden? Volume. Als er een enorme stijging of daling in de koers is zien we dit terug in het volume. We zien dat er steeds meer beleggers aansluiten om munten te kopen met als gevolg een rally. De grote volumes blijven op dit moment gewoon uit.

Bitcoin is wel nog steeds de grootste cryptomunt ter wereld. Er zijn nog altijd een stuk meer beleggers in de munt dan bijvoorbeeld Ethereum of Ripple. Toch begint Ethereum de Bitcoin langzaam in te halen. De munt begint het te winnen in populariteit en dit kan een probleem gaan vormen voor de munt. Toch moeten we nog steeds niet bang zijn dat de munt gaat crashen en Ethereum de boel overneemt. Hiervoor draait de munt veel te stabiel op dit moment.

Nieuwe ontwikkelingen blijven uit

Een boos of juist een daling was elke keer het gevolg van nieuws. Terwijl EOS de nieuwe ICO volop in het nieuws is horen we vrij weinig over de Bitcoin. Er is geen negatief nieuws, maar ook geen positief nieuws over de munt. Mainstream publiek wordt zo niet meer getrickerd om ook maar in de Bitcoin te investeren. Dorodat nieuwe ontwikkelingen uitblijven blijft ook het volume uit.

Het is de vraag of hier veranderingen in gaan komen? Helemaal nu verschillende projecten wel met vernieuwingen komen en dus volop in de publiciteit staan. Toch denken de meeste analisten wel dat het goed gaat komen. Als de Bitcoin in kleine stapjes omhoog klimt komt het volume vanzelf wel. Stabiliteit kan ook voor het grote publiek een goed teken zijn. Het kan laten zien dat er toekomst inzit en de munt niet alleen maar in waarde verliest.

Toch moeten we ook nog steeds met het scenario rekening houden dat de koers ineens onderuit kan gaan. Als dit gebeurt zal de munt uiteindelijk wel weer gaan stijgen, maar dit kost tijd. Toch ziet het er wel positief uit dat we in de midterm beland zijn. Normaal gesproken is dit de periode waarin de Bitcoin weer gaat stijgen. Laten we dus hopen dat dit de opbouw is naar een grote stijging.

Mobiele versie afsluiten