Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers weer enorm volatiel

De afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers weer enorm volatiel geweest. We hebben weer enorme up’s en downs gezien. Maar als we eerlijk zijn dan zijn we natuurlijk wel wat gewend van de Bitcoin koers.

Gisteren kroop de koers uit een diep dal waarbij zelfs even de $ 1850 aangetikt werd. Na een paar positieve berichten klom de cryptomunt uit het dal naar $ 2300. Vandaag stuiterde de koers heen en weer. Er werd op een bepaalt moment zelfs de $ 2388 aangetikt. Maar op dit moment van schrijven staat de koers op $ 2267.

Het is bijna geen verrassing meer dat de koers de afgelopen dagen weer enorm volatiel is. Terwijl de munt er eigenlijk weer goed voorstond. De koers is zo onzeker doordat er een aantal onzekerheden zijn rondom de munt. Vooral de update die voor 1 augustus gepland staat heeft voor veel onzekerheid gezorgd bij beleggers.

De update zou ervoor zorgen dat het nog lastiger wordt om een Bttcoin te minen. De miners hebben gezegd dat ze er dan mee gaan stoppen waardoor er geen munten meer bijkomen. Het hele concept van een valuta zou hiermee in één klap stoppen met bestaan. Beleggers zijn bang dat dan de bubbel barst en trekken hun handen er vanaf. Het gevolg is een koers die zeker wel tot 1 augustus volatiel gaat blijven.

Bitcoin van plan om de update terug te draaien

Vanwege alle negatieve berichten en de schommelende Bitcoin koers heeft de munt gisteren een positief naar buiten gebracht. De makers hebben begrepen dat er veel discussie is ontstaan over de update. Ze zijn van plan om de update terug te draaien als deze inderdaad negatief uitdraait.

Er zijn zelfs bronnen die beweren dat de update mogelijk helemaal niet uitgerold gaat worden. Dat de makers overwegen om de update volledig te schrappen en zo de waarde weer omhoog te laten gaan. De munt was namelijk goed op weg totdat de update aangekondigd werd.

Toch zijn er ook analisten die beweren dat de update niet de enige reden kan zijn waarom de munt ineens in waarde zakt. Er zouden ook heel goed andere redenen kunnen zijn waarom de munt ineens minder in trek is. Bijvoorbeeld vanwege de onzekerheid in Aziatische landen en India. Gaat India en China de munt bijvoorbeeld wel of niet reguleren?

Nieuw voorstel wordt geaccepteerd door de mining community

Vandaag werd bekend dat een nieuw voorstel over de update geaccepteerd werd door de mining community. Volgens het nieuwe voorstel zullen miners straks 88.2 cent aan blokken kunnen minen per dag. Hiermee zou de update minder scherp zijn als eerst gedacht.

Voordat dit nieuws bekend werd steeg de koers nog naar $ 2397. Daarna ging de koers weer snel naar beneden. Volgens experts moeten we eraan gaan wennen dat de koers nog wel even volatiel gaat blijven. Pas als de deadline van 1 augustus officieel voorbij is kunnen we meer stabiliteit gaan verwachten.

Uitspraken die voor de update gedaan worden kunnen negatief uitpakken op de koers zonder dat we met eigen ogen zien wat er gebeurt. Door alle onzekerheid blijft de koers voor de Bitcoin laag.

De verwachting is ook dat we pas na 1 augustus weer de prijsstijgingen gaan zien die we van de cryptomunt gewend zijn. Er zijn namelijk beleggers die het allemaal te spannend vinden worden. Ze willen de update niet afwachten en besluiten eruit te stappen voor het te laat is. Het gevolg is dat de koers opnieuw gaat dalen.

De volatiele koers van de Bitcoin komt niet als een verrassing

Zelfs beleggers met ervaring laten weten dat ze het niet als een verrassing zien dat de Bitcoin enorm volatiel is. De onzekerheid van de update hangt als een zwaard boven het hoofd van de beleggers. Beleggers die de onzekerheid te groot vinden worden gaan tijdelijk weg.

Maar er zijn ook genoeg beleggers die miljoenen in Bitcoins gestopt hebben. Deze beleggers willen hun vermogen niet kwijtraken door angst onder andere beleggers. Zij zullen er uiteindelijk voor zorgen dat de koers weer zal gaan stijgen. Door meer geld in de munten te stoppen zal de koers weer omhoog gaan.

Debat over de toekomst van Bitcoin als valuta

Ondertussen ontstaan er ook verschillende debatten over de Bitcoin als valuta. Oorspronkelijk is de munt bedacht als valuta. Het is alleen de vraag of de munt dit ook echt werkelijk kan worden. Als de munt echt een valuta kan worden die we allemaal gaan gebruiken dan kan de munt nog meer geld waard worden.

In verschillende landen zijn er al testen waarbij de munt echt als valuta uitgegeven kan worden. Bijvoorbeeld in Japan is de munt officieel naast de Yen geaccepteerd. De japanners zijn zelfs bezig om een soort pinpas systeem te ontwikkelen met de Bitcoin.

Toch is Japan tot nu toe wel één van de weinige landen die het idee heeft dat de Bitcoin ook echt kan slagen als valuta. Volgens de makers zou het systeem aangepast moeten worden om de munt te doen slagen. Dit is ook de reden dat ze graag de update willen doorvoeren.

Volgens de makers kan de update ervoor zorgen dat de munt sneller een betaalmiddel gaat worden. Ondanks dat de koers de laatste tijd enorm volatiel is ziet de toekomst er nog wel goed uit. De verwachtingen zijn dat er verschillende landen de munt als officieel betaalmiddel gaan accepteren.

Pas na 1 augustus zekerheid

De verwachting is dat beleggers pas na 1 augustus zekerheid gaan krijgen over de toekomst van de Bitcoin. Over het algemeen gesproken is de verwachting dat de miners en de makers eruit gaan komen. Er zijn zelfs verwachtingen dat de update straks alsnog geschrapt gaat worden.

Na 1 augustus gaat het pas echt spannend worden. Gaat de koers enorm stijgen of kunnen we een daling verwachten? Waarschijnlijk weten we eind augustus meer over de toekomst van de cryptomunt.

Advies voor de komende tijd

Mobiele versie afsluiten