Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers weer op weg naar $ 7500

Vandaag staat de Bitcoin koers voor de vierde dag op rij in de plus. Op dit moment van schrijven staat de koers op 2,6% in de plus. De huidige koers staat op $ 2470 en de $ 7500 lijkt eindelijk binnen handbereik te zijn. Veel analisten noemen de snelle opleving van de Bitcoin koers bijzonder. Vooral omdat de munt afgelopen zondag nog tot een dieptepunt wist te zakken van $ 5500.

Het dieptepunt werd bereikt door een correctie en het nieuws dat de Segwit2x update niet doorging. De update stond gepland voor 1 november, maar ontwikkelaars haalde vervolgens hun handen van de update af. Een flinke tegenvaller omdat de update een revolutie zou zijn voor de munt. De capaciteit zou flink vergroot worden, waardoor transacties sneller zouden verlopen. Helaas kwam het zover niet want de update werd uiteindelijk niet uitgevoerd.

Als gevolg van het nieuws dook de Bitcoin koers flink naar beneden. De munt stond op het hoogtepunt namelijk op $ 7800. Toch lijkt de Bitcoin koers binnen een week weer te herstellen naar het oude niveau. Beleggers lijken alweer vergeten te zijn dat één van de belangrijkste updates van het jaar toch niet doorging. Heel even werd er gesproken van het einde van de Bitcoin, maar gelukkig kwam het zover niet.

Dalen van de Bitcoin koers viel tegelijk met de correctie

Analisten vragen zich af of het nieuws dat de update niet doorging er echt voor gezorgd heeft dat de Bitcoin koers ging dalen. Analisten toonde al een paar dagen ervoor dat de munt de $ 8000 voorlopig nog niet ging bereiken. De munt zou eerst gaan corrigeren. Dit was meer dan logisch omdat de munt gewoon ontzettend hard in waarde gestegen is. Het zou dus goed kunnen dat de correctie gelijktijdig viel met het nieuws over de update. Het zou dus puur toeval geweest zijn dat de BItcoin koers onderuit ging.

Dit zien we een week later helemaal terug aan de Bitcoin koers. Als de update de oorzaak was van de daling, dan was deze niet al binnen een week hersteld. Mogelijk trekken de meeste beleggers zich weinig aan van het feit dat de update niet doorging. Ze vinden het vooral belangrijk om een hoop winst te maken op hun belegging. De meeste beleggers besloten weer in te stappen na de daling om nu weer een leuke winst te pakken.

Prijs analyses tonen aan dat de Bitcoin koers verder gaat stijgen

De nieuwe analyses die vandaag uitgebracht zijn tonen aan dat de Bitcoin koers mogelijk nog verder gaat stijgen. De komende uren en dagen gaat de koers mogelijk flirten met de $ 8000. Dit betekend dat er weer een nieuw record neergezet kan worden.

Als de Bitcoin koers de $ 8000 wil bereiken moet de munt vandaag wel sluiten op een waarde van $ 6600. Dit moet niet onmogelijk zijn helemaal niet omdat de munt ruim boven de $ 7000 zit. Het lijkt er dus op dat de munt gegarandeerd richting de $ 8000 op weg is.

Ondanks dat de $ 8000 binnen handbereik is moeten we altijd rekening houden met een dip in de koers. Mocht er de komende dagen een dip komen in de Bitcoin koers, dan is deze mogelijk voor een korte tijd aanwezig. We hoeven dus voorlopig niet meer bang te zijn voor een dip van $ 1000 of meer.

Mobiele versie afsluiten