Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers is weer terug boven de $ 4000

Terwijl de Bitcoin koers eerst moeite had om in de buurt van de $ 4000 te blijven lijkt de munt nu weer helemaal terug te zijn. De afgelopen dagen heeft de munt een prachtige comeback gemaakt. Terwijl de koers eerst onder de $ 3000 ging kwam de munt al snel weer terug op $ 3900. Alleen de koers kwam niet meer echt boven de $ 4000 uit.

Gelukkig zijn we inmiddels wel gewend dat bij de Bitcoin de volgende dag alweer alles anders kan zijn. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 4094. De munt is dus eindelijk de $ 4000 voorbij en lijkt de weg terug omhoog gevonden te hebben.

De prijsstijging laat zien dat steeds meer beleggers er vertrouwen in hebben dat het wel goed komt met de ban uit China. Steeds meer beleggers hebben al gelezen dat het aandeel van de Chinezen bij lange na niet zo groot is als in 2013. Daar komt nog eens bovenop dat de ban mogelijk van tijdelijke aard is. Langzaam aan begint de munt het vertrouwen weer terug te vinden en stijgt de munt terug naar z’n oude positie boven de $ 4000.

Bitcoin koers kan in de nabije toekomst verder gaan stijgen

Ondanks dat de Bitcoin de afgelopen weken veel kritiek te verduren kreeg zien een flink aantal analisten het weer zitten. Ze denken dat er geen stop opzit en de koers eindeloos zou kunnen stijgen. Elke keer als er een crisis inzit hersteld de munt zichzelf en gaat de waarde weer omhoog. Dit gebeurd keer op keer.

De kritiek komt vaak weer terug als de munt een dip beleefd. Toch zijn de ervaren beleggers het er overeens dat het gezond is als een aandeel af en toe wegzakt. Voor aandelen is het gezond om na een extreme stijging zoals de Bitcoin doormaakt ongeveer 60% van z’n waarde te verliezen. Dit soort verliezen heeft de Bitcoin nog nooit gemaakt.

Zelfs niet nadat het nieuws naar buitenkwam dat China een ban gaat opleggen verloor de munt niet 60% van z’n waarde. Het leek er wel even op maar op het moment dat de munt onder de $ 3000 dook steeg hij weer omhoog. Voordat de dip eraan kwam behaalde de Bitcoin koers nog een waarde van $ 5000. Een verlies van 60% zou dus een stuk lager moeten uitpakken dat het dieptepunt van begin september.

Het is ook positief om te zien dat de munt nog niet eens een maand nodig gehad heeft om van zo’n grote dip te herstellen. Ondanks dat het herstel nog bezig is heeft de munt alweer ruim duizend dollar in waarde teruggepakt. Dit is helemaal goed nieuws voor de beleggers die op het dieptepunt zijn ingestapt aan het begin van deze maand!

Mobiele versie afsluiten