Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt $ 1000 na nieuws uit Zuid-Korea

De Bitcoin koers verloor vandaag $ 1.000 in waarde. De oorzaak was nieuws uit Zuid-Korea die aankondigde dat handel in de Bitcoin binnenkort verboden gaat worden. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Bitcoin straks niet meer verhandeld gaat worden in Zuid-Korea vloog de koers naar beneden.

Mogelijk verkopen Bitcoin eigenaren uit Zuid-Korea massaal hun munten voordat ze er straks niet meer bijkomen. Het is eigenlijk de laatste waarschuwing van de regering van Zuid-Korea over de cryptomunt. De afgelopen weken waren er al meerdere waarschuwingen dat ze de handel mogelijk gaan stoppen.

Dat Zuid-Korea gaat stoppen met de handel in de Bitcoin is een grote klap voor de Bitcoin markt. Zuid-Koreanen zijn één van de grootste aandeelhouders in de Bitcoin ter wereld. Mogelijk gaat het wel om een tijdelijke ban. Het land zou van plan zijn om, net zoals Japan, de munt te gaan reguleren. Het zou dan niet meer mogelijk zijn om anoniem accounts te openen en Bitcoins te kopen.

Beslissing valt na grote hack in Seoul

De regering is tot het besluit gekomen nadat twee weken geleden een groot handelsplatform in Seoul gehackt is. Het was de tweede keer dat het platform gehackt werd en beleggers veel geld verloren. Volgens de regering toont dit aan dat de Bitcoin niet betrouwbaar is en er eerst veranderingen moet komen.

Nog een reden waarom ze de handel willen sluiten is dat de munt veel te volatiel is. De munt gaat alle kanten op waardoor handelaren er een groot risico mee lopen. De regering wil hun inwoners graag beschermen tegen dit soort financiële risico’s en heeft daarom besloten de handel definitief af te sluiten voor nieuwe accounts.

Youbit werd direct gesloten na een tweede hack

Na de tweede hack twee weken geleden werd het handelsplatform Youbit direct gesloten. Via het platform is 17% van de beleggers hun geld kwijtgeraakt. Volgens velen ging het om een aanval die uitgevoerd werd door hackers uit Noord-Korea.

Verschillende landen zijn bang dat hun economie aangetast kan worden door de bruisende economie onder Bitcoins. Toch hebben verschillende hoogleraren al laten weten dat het niet zo’n vaart zal gaan lopen. Het totale vermogen dat belegt is in Bitcoin is nog steeds maar een zeer klein percentage van het totale vermogen dat belegt is in de wereld.

Valse geruchten volgens de regering

Ondanks dat het nieuws groots naar buiten kwam en de koers direct onderuit ging liet de regering vandaag al snel weten dat het niet waar is. Ze zouden alleen beleggers willen waarschuwen dat er een groot risico aan de munt zit. Een compleet verbod zou volgens hun geen spraken van zijn.

Het enige wat ze mogelijk wel willen is de munt reguleren. Ze willen ervoor zorgen dat straks alles goed geregeld is voor de cryptomunt. Dit zou volgens de Zuid-Koreanen een oplossing zijn voor alle partijen. Een compleet verbod zou daardoor niet nodig zijn. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers onder de $ 14.000. De koers staat namelijk nog maar op $ 13.833.

Mobiele versie afsluiten