Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt onder de $ 6.800

Op 4 april begon de Bitcoin koers eigenlijk heel positief. De munt noteerde al snel de $ 7.500 en leek op weg te zijn naar misschien wel $ 8.000. Maar niet lang daarna kwam er een correctie. Eentje die helaas al was aangekondigd door CCN vanwege de plotse stijging van de munt. Een stijging naar $ 8.000 zat er hierdoor niet meer in.

De Bitcoin wist zelfs te corrigeren naar $ 6.500 vanochtend en dook dus onder de $ 6.800. Een daling van bijna $ 1.000 in slechts 24 uur tijd. Een correctie die we helaas de afgelopen paar weken wel vaker gezien hebben. Het lijkt er dus op dat de Bitcoin moeite heeft om een stijgende lijn vast te houden. Ondanks dat het aantal beleggers de afgelopen dagen wel flink is toegenomen.

Het is opzicht wel een positieve ontwikkeling dat de munt meer beleggers weet te trekken. Dit kan uiteindelijk zorgen voor een nieuwe stijgende lijn. Een lijn waar veel beleggers toch wel op hopen na het negatieve eerste kwartaal van 2018. De afgelopen uren zijn er ook grote transacties gemeten bij Bitfinex en Bithumb. Dit zou er toch wel voor moeten gaan zorgen dat de koers weer gaat stijgen.

Op dit moment is er al een klein herstel zichtbaar

Op dit moment van schrijven lijkt het er een beetje op dat de $ 6.500 van vanochtend wel even het dieptepunt van de dag geweest is. Op dit moment staat de koers weer boven de $ 6.800. Wie weet is het een begin voor de koers om weer te gaan stijgen naar de $ 7.000. Op dit moment wordt zelfs een kleine winst genoteerd met een koers van $ 6.826.

De RSI koers toont ook aan dat de Bitcoin op dit moment oversold is. Dit wil zeggen dat de prijs niet lager kan zakken en juist moet gaan stijgen. Dit zou een teken kunnen zijn dat de munt de komende uren weer een stijgende lijn te pakken gaat krijgen. Verschillende analisten hadden dit ook al aangekondigd. De correctie die gisteren plaatsvond zou een tijdelijk dipje zijn. Daarna zou de munt zelfs nog sterker terug kunnen komen en eindelijk naar $ 8.000 kunnen gaan.

Mobiele versie afsluiten