Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt onder $ 7.000 maar hersteld

Vanochtend bereikten de Bitcoin koers een nieuw dieptepunt. Iets voor 06.00 Nederlandse tijd werd de $ 6.114 aangetikt. De dag begon dus met een fors verlies voor de munt en de $ 7.000 kon zelfs niet vastgehouden worden. Maar ineens herstelde de munt vanochtend uit het niets. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 7.335 en een verlies van 1,27%

Het lijkt er even op dat de Bitcoin de absolute bodem heeft bereikt. Voor veel beleggers leek de $ 6.000 een punt te zijn om in te stappen en te profiteren van de lage koers. Binnen een halve dag tijd herstelde de munt namelijk weer tot boven de $ 7.000. Een strijdt die gisteravond al verloren werd toen de munt eronder dook.

Vanochtend vroeg zorgde de lage Bitcoin koers ervoor dat de totale cryptomarkt de laagste waarde had bereikt sinds november. De totale markt was vanochtend vroeg nog maar $ 276 miljard waard. Slechts een fractie van het bedrag dat de markt begin januari nog waard was.

De neerwaartse spiraal werd bereikt door nieuwsberichten dat de munt aan alle kanten gereguleerd wordt. Er waren zelfs uit verschillende landen geruchten dat de munt verboden zou worden. Maar dit nieuws werd meestal na een paar uur ontkent. Toch zorgden het voor een uitverkoop onder vrijwel alle cryptomunten uit de top 10.

Mogelijk zorgt crisis op de beurs voor stijging Bitcoins

Een opvallend detail is dat er gisteravond en vandaag een crisis uitbrak op de beurs. Volgens de financiële analisten is er spraken van een correctie omdat het de afgelopen maanden zo goed ging op de beurs. Daarnaast is er angst voor hogere rentes waardoor de beurzen omlaag vlogen. Dit bleek indirect gevolgen te hebben voor de Bitcoin die ineens weer in waarde stijgt.

Een paar maanden terug werd de Bitcoin het nieuwe goud genoemd. De munt was voor het eerst meer waar dan goud en leek een veilige belegging. Het zou een alternatief zijn voor beleggers als het op de beurzen niet goed zou gaan. Maar de Bitcoin zag nog geen beleggers overstappen omdat het op de beurs goed ging. Nu de beurzen allemaal in Europa en Amerika diepe rode cijfers tonen vliegt de Bitcoin ineens omhoog. Beleggers zien de munt als alternatief voor de kwakkelende beurs op dit moment.

Prijs gaat mogelijk nog verder stijgen

De verwachting voor de komende uren is dat de Bitcoin koers de komende uren nog verder gaat stijgen. Het zou zelfs kunnen dat de Bitcoin doorstijgt naar $ 7.913. Dit is een heel verschil met een paar uur geleden toen de munt nog bijna onder de $ 6.000 dook.

Ondanks dat er nu een stijging is te zien verwachten analisten niet dat deze gaat aanhouden. De koers vertoont nog steeds signalen dat er minder beleggers zijn die bereid zijn om in de Bitcoin te investeren. Maar de Bitcoin is regelmatig onvoorspelbaar het zou dus zo kunnen dat de koers weer omhoog gaat vliegen. Met de Bitcoin weet je het uiteindelijk natuurlijk nooit als je gaat beleggen.

Mobiele versie afsluiten