Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt even onder de $ 8.000

Vandaag ziet het er opnieuw slecht uit voor de Bitcoin. Gisteren werd al voorspelt dat de Bitcoin weleens richting de $ 8.000 kon gaan. Vandaag werd de angst nog groter nadat de media beweert dat India de Bitcoin gaat blokkeren. Als reactie daarop zakt de koers in de middag heel even onder de $ 8.000. Het laagste punt was vanmiddag $ 7.956.

Veel beleggers konden dit even niet meer aanzien en besloten massaal geld in de Bitcoin te pompen, zodat de waarde weer omhoog ging. Met succes want we zagen de koers een scherpe stijging omhoog maken naar $ 8.560. Een stijging van bijna $ 600 in een paar uur tijd. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 8.467.

De Bitcoin heeft vandaag opnieuw een verlies van ruim 10% geboekt. Dit is uiteraard geen goed nieuws, maar veel beleggers zagen het wel al aankomen. Gisteren werd er al voorspelt dat de munt richting de $ 8.000 en zelfs $ 5.000 kan zakken. Maar veel beleggers wisten te voorkomen dat de koers lang op de $ 8.000 zou blijven hangen.

Beleggers reageren op toenemende regeltjes rond cryptomunten

De daling van de Bitcoin en andere cryptomunten is een duidelijke reactie van de markt. Op dit moment zijn er veel onzekerheden. Verschillende landen twijfelen over een verbod en bezitters van de Bitcoin willen er vanaf voordat de koers echt ontploft of dat ze door nieuwe regels niet meer bij de munt kunnen komen.

Er lijkt ook bijna geen eind te komen aan de nieuwsberichten dat de cryptomunten gereguleerd worden. Op Davos waarbij diverse landen bijeen waren om de economie te bespreken ging het ook regelmatig over regulering van de munten. Europa wil graag wereldwijd één standpunt aannemen, zodat er duidelijkheid is ook richting de belegger.

De nieuwsberichten dat een cryptomunt verboden wordt blijken later bijna altijd niet waar te zijn. Toch reageert de markt er scherp op als ze horen dat er nieuwe regels komen tegen de Bitcoin en andere cryptomunten. Ondanks dat het nieuws meestal een maand later weer ontkracht wordt of soms zelfs dezelfde dag al. Toch zorgt al die onzekerheid ook voor een onzekere koers voor cryptomunten.

Landen willen optreden tegen witwas praktijken

De meeste landen willen cryptomunten niet gaan verbieden, maar ze willen witwassen aanpakken. Door de transparantie van de munt wordt er veel crimineel geld witgewassen via Bitcoins en andere cryptomunten. Regeringen willen dat hier een einde aankomt en criminelen sneller gepakt worden.

Experts zeggen dat landen snel met één standpunt over de munten moeten komen. Zuid-Korea heeft dit nu gedaan en mogelijk volgen er meer landen. Als dit gebeurt zal dit op dit moment even effect hebben op de koers. Maar uiteindelijk zal de koers er veel sterker uitkomen als er voor iedereen duidelijkheid komt wat de regels zijn.

Mobiele versie afsluiten