Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt even onder de $ 3000

Van de euforie na het behalen van het $ 5000 record lijkt twee weken later bijna niets meer over te zijn. De Bitcoin koers behaalden vandaag zelfs een nieuw dieptepunt. De koers daalden heel even onder de $ 3000. Opnieuw verloor de koers 20% van zijn waarde in 24 uur tijd.

In de afgelopen 48 uur daalde de koers met bijna $ 1000. Een enorme prijsdaling waardoor nog meer beleggers het vertrouwen verliezen. Analisten denken zelfs dat de koers zou kunnen dalen naar $ 2350. Eén van de laagste standen in weken.

Wat is de oorzaak van de lage koers?

De oorzaak heeft te maken met de spanning uit China. De laatste week zijn er geruchten naar buiten gekomen waarin staat dat de Bitcoin handel in het land gestopt gaat worden. De Chinese regering wil de handel in de munt in de ban doen.

In eerste instantie ging het om geruchten, maar niet veel later kwam naar buiten dat één van de grootste handelsplatformen in China gaat stoppen. Op 30 september zouden de laatste Bitcoins via dit platform verhandeld kunnen worden. Het gevolg is dat een groot aantal Chinezen hun munten verkopen. Dit zorgt voor de lage koers op dit moment.

Bitcoin koers alweer boven de $ 3000

Ondanks dat het even schrikken was dat de Bitcoin koers vandaag onder de $ 3000 dook is de munt alweer in waarde gestegen. Een flink aantal beleggers besloten te profiteren van de lage stand en munten te kopen. Op dit moment van schrijven staat de koers hierdoor op $ 3541.

De grafieken tonen sinds dagen eindelijk weer een stijgende lijn in plaats van de dalende lijn van de afgelopen dagen. Beleggers willen profiteren van de lage koers en stappen in ondanks het negatieve nieuws uit China. Een paar maanden terug was er ook een ban in China en dit heeft nooit voorkomen dat de munt geen records behaalden.

Mobiele versie afsluiten